OPET SUKOB - VLADA NA KLIMAVIM NOGAMA? HNS-ovac upozorio: / 'Netko je smjestio ministrici, ali padne li ona - past će i Vlada'

Image
Foto: Pixsell

Analiza natječaja za izbor Ekspertne radne skupine pokazala je brojne nepravilnosti vezane za izbor šefice Povjerenstva za provedbu kurikularne reforme, kao i za aktivacijski plan.

16.8.2017.
17:05
Pixsell
VOYO logo

Image
TAJNI DOKUMENT OTKRIO OZBILJNE NEPRAVILNOSTI: /

Jokićeva nasljednica izabrana mimo pravila, a muljala je i s akcijskim planom

Image
TAJNI DOKUMENT OTKRIO OZBILJNE NEPRAVILNOSTI: /

Jokićeva nasljednica izabrana mimo pravila, a muljala je i s akcijskim planom

Analiza MZOS-a o natječaju za odabir Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme (ERS) pokazala je da je napravljen niz propusta prilikom imenovanja Jasminke Buljan Culej za šeficu ERS-a. Plenković je ipak stao uz Dijanu Vican koja je izravno odgovorna upravo za proces provedbe natječaja za izbor Ekspertne skupine koja je prema analizi nije ispravno provedena.

'Dijana Vican odlično radi svoj posao, ima moju potporu. Povjerenstvo ima zadaću da do 8. rujna pripremi usuglašeni nacrt akcijskog plana provedbe strategije. Sve su ostalo špekulacije', rekao je Plenković te dodao kako vidi da interni dokumenti cure po medijima te ministrici Divjak naložio da otkrije tko ih distribuira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ministrica je u pat-poziciji'

Izvori bliski ministrici kažu kako ona nije ta koja je dokumente pustila u javnost. Veliko je pitanje tko je odgovoran.

'Ministrica analizu nije pustila u medije niti joj odgovara što je to izišlo van. Tko joj je smjestio i s koje strane, to je pitanje', rekao je izbor blizak ministrici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijana Vican reagirala je na curenje dokumenta, rekavši kako je zgrožena količinom neistina objavljenim o njoj i njezinim kolegama.

Ministrica Divjak došla je u Vladu iz HNS-ove kvote pa će biti interesantno vidjeti kako će se u cijeloj priči izjasniti HDZ-ov koalicijski partner. Prije dva dana kazali su kako im je fokus isključivo na reformi obrazovanja, a ne na pojedincima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor iz znanstvenih krugova koji se bavi kurikularnom reformom kaže kako je situacija nezgodna te da je Divjak dovedena u pat-poziciju te da ne vidi na koji bi se način mogla prevladati kriza, osim da Vican ostane na čelu Povjerenstva jer je se Plenković ne kani odreći, piše Večernji.

'Padne li Divjak, pada i Vlada'

Isti izvor tvrdi kako bi definitivno trebalo ponoviti natječaj za Ekspertnu radnu skupinu jer premijer ne bi trebao braniti nešto što je provedeno loše te potom pokušati pomiriti te dvije opcije. To je možda i jedina šansa da reforme ostane na životu, tvrdi izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Padne li ministrica, past će i Vlada', rekao je jedan HNS-ovac te podsjetio kako je reforma ključni razlog zbog kojeg je ta stranka sklopila Vladu s HDZ-om.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo