Dojam jedinstva? / Novi program SDP-a: potpredsjednici stranke ne znaju tko ga je pisao, Mrsić kritizirao vodstvo

Neslužbeno je Siniša Hajdaš Dončić na temu programa i budućnosti stranke okupio u Saboru nekoliko SDP-ovaca

17.2.2018.
18:36
VOYO logo

SDP je odlučio u javnosti ostaviti dojam jedinstva. Jednoglasno su podržali na Predsjedništvu i na javnu raspravu poslali novi nacrt Programa stranke. No istovremeno ipak je prihvaćen amandman koji omogučava unutarstranačke izbore nakon svakog izbornog ciklusa.

Rukovanje je bilo s nekima više, a s nekima - manje srdačno. Sve je O. K., odgovarali su na novinarska pitanja. Iako su ga članovi izabrali prije 15 mjeseci Davor Bernardić od tada od njih prima šamare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi zbog nacrta stranačkog Programa, no na kraju ga je Predsjedništvo poslalo u javnu raspravu, ali i jednoglasno podržalo. Doduše bez dvojice potpredsjednika: Peđa Grbin i Boris Lalovac nisu se pojavili.

"SDP raste i SDP će nastaviti rasti. Danas je Predsjedništvo usvojilo novi nacrt programa, političkog programa Za dobro društvo. Za Hrvatsku jednaku za sve, a ne samo za neke", rekao je predsjednik stranke Davor Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A upravo je glavna kritika članova radne skupine za izradu Programa da ne znaju tko ga je pisao jer oni - nisu.

"Da, ako je stigao gotov program to je još lakše, nisu ga trebali pisati, mogli su ga samo pročitati", kazao je potpredsjendik SDP-a Zlatko Komadina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako sjedite po nekim pojatama onda nemate vremena pripremati program, dakle onda ste orijentirani na neke pojate, na neke zavjere i tako dalje", izjavio je Franko Vidović, potpredsjednik stranke.

Neslužbeno je Siniša Hajdaš Dončić na temu programa i budućnosti stranke okupio u Saboru nekoliko SDP-ovaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirando Mrsić, koji je još davno izrazio ambicije da dođe na Bernardićevo mjesto javno kritizira i program i novi Statut stranke.

"Ako u Statutu nemate odredbu da nakon izbora morate provesti unutarstranačke izbore u stranci za predsjednika govori u prilog da će on biti zaštićen kao lički medvjed tu na Ibleru četiri godine stajati bez obzira kako se on zvao Janko, Marko ili bilo kojim drugim imenom ga nazvali", izjavio je Mrsić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, na kraju je usvojen amandman koji kroz Statut omogučava unutarstranačke izbore nakon izbornih ciklusa.

"Želimo novim Statutom omogućiti dodatnu demokratizaciju, jedan član jedan glas za sve funkcije u stranci. Mijenjamo hrvatsku politiku, hrvatska politika nikada više neće biti ista jer će se od sada na listama SDP-a naći naizmjenično 50 posto kolegica. Više žena u politici znaći bolju politiku", rekao je Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, svemu nije kraj. promjene su moguće i očekuju se u svakom smislu. Sve do 10. ožujka i konačne Konvencije stranke. 

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo