NOVI MOMENT NA SUĐENJU MAMIĆU: / Nakon Modrića, sada i Lovrena i Modrićevu punicu sumnjiče za davanje lažnog iskaza

Image
Foto: PIXSELL

Nakon Modrića, za davanje lažnog iskaza osumnjičeni su i Dejan Lovren i Modrićeva punica Vesna Juraić

27.12.2017.
11:45
PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je nadležno tužiteljstvo u Osijeku prošlog ljeta otvorilo istraživanje zbog sumnje u davanje lažnog iskaza protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića, identične radnje u međuvremenu su pokrenute protiv još dvoje ljudi, Modrićeve punice Vesne Juraić te Dejana Lovrena.

VJEŠTAKINJA DOPUNILA SVOJ NALAZ: ‘Zoran Mamić vratio je pozajmice Dinamu prije izdavanja poreznog rješenja’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juraić negirala krivnju

Istraživanja su inicirana zbog njihovih svjedočenja na Županijskom sudu u Osijeku na suđenju Zdravku Mamiću i ostalim suoptuženima za izvlačenje oko 117 milijuna kuna.

Vesna Juraić, koja je bila voditeljica računovodstva u Dinamu, a vodila je i knjigovodstvo za Modrića, osumnjičena je za davanje lažnog iskaza vezano uz sporni aneks ugovora. Ona je kazala kako je aneks prvi put vidjela tek nakon Modrićeva transfera, dok je na raspravi na Županijskom sudu u Osijeku ustvrdila da je od tajništva kluba dobila i ugovor i aneks ugovora vezan za podjelu transfera u travnju 2008., odnosno prije Modrićeva odlaska u Tottenham.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juraić je na ispitivanju, doznaje Jutarnji, negirala krivnju.

OZBILJNO ZAPINJE PROCES PROTIV MAMIĆA U OSIJEKU: Otkrivamo novi pravni manevar njegove obrane

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovren dobio poziv za ispitivanje

Dejan Lovren, kako su Jutarnjem potvrdili njegovi odvjetnici, nedavno je dobio poziv za ispitivanje u osječkom tužiteljstvu, koje je predviđeno za siječanj 2018.

I u Lovrenovu slučaju sporan je trenutak potpisivanja aneksa ugovora kojim mu je pripalo pravo na 50 posto obeštećenja od njegova transfera u Olympique Lyon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je Lovren u svojim iskazima tvrdio da je aneks potpisan prije transfera, tužiteljstvo temeljem provedenog grafološkog vještačenja i drugih dokaza u predmetu protiv Zdravka Mamića i ostalih smatra da je i taj aneks potpisan naknadno te antidatiran, pa smatraju da ni Lovren nije govorio istinu.

POZNATA NJEMAČKA TELEVIZIJA OBJAVILA PRILOG O MAMIĆU: ‘Ovo je priča o moći i pohlepi i prljavoj strani nogometa’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo