PORUKA S DANA SJEĆANJA / Novi ministar obrane Anušić: 'Vukovar se od najveće tragedije pretvorio u najveću inspiraciju i ponos'

Image
Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Prisjećajući se svog ratnog puta, Anušić je kazao da je zahvaljujući Vukovaru i vukovarskim braniteljima cijela Hrvatska dobila dovoljno vremena da se naoruža, organizira, formira sustave zapovijedanja, dobije saveznike u Europi i svijetu i obrani se

18.11.2023.
14:56
Emica Elvedji/Pixsell
VOYO logo

Ministar obrane Ivan Anušić izjavio je u subotu, hodajući u koloni sjećanja, da se od najveće tragedije u povijesti hrvatske države Vukovar s godinama pretvorio u najveću inspiraciju i ponos hrvatskog naroda.

"Od najveće tragedije naroda u povijesti hrvatske države Vukovar se s godinama pretvorio u najveću inspiraciju i najveći ponos hrvatskog naroda", kazao je Anušić za N1 na obilježavanju  Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TADA IMAO 1,5 GODINU /

FOTO Svijeće i vijenci za poginule. Među tisućama u Škabrnji i najmlađi stradalnik Angelo: Geler mu prošao tik do srca

Image
TADA IMAO 1,5 GODINU /

FOTO Svijeće i vijenci za poginule. Među tisućama u Škabrnji i najmlađi stradalnik Angelo: Geler mu prošao tik do srca

Ogromna tragedija koja je trebala generirati nekakvu osvetu generirala je baš suprotno. "Ogromna inspiracija za budućnost države, naroda, mladih ljudi, ogromna inspiracija o svjesnosti koliko je važno imati svoju državu i koliko je Hrvatska teško stečena i krvlju plaćena", dodao je.

"Danas, iz Vukovara, iz ovakvog velikog broja ljudi koji su ovdje došli, koji bez politizacije, s pijetetom i poštovanjem ovdje dolaze dati počast, trebamo vidjeti i učiti i zajedništvom i kohezijom koju ovdje danas stvaramo trebamo razmišljati politički i na svaki drugi način i boriti se za budućnost Hrvatske", poručio je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisjećajući se svog ratnog puta, Anušić je kazao da je zahvaljujući Vukovaru i vukovarskim braniteljima cijela Hrvatska dobila dovoljno vremena da se naoruža, organizira, formira sustave zapovijedanja, dobije saveznike u Europi i svijetu i obrani se.

"Vukovar je zaustavio jugoslavensku armiju i srpske dragovoljce, četnike, da nije bilo Vukovara puno više bi bilo teritorija koje bi srpska vojska osvojila i mislim da bi bili i u puno goroj političkoj situaciji", istaknuo je Anušić dodavši kako je Vukovar mjesto gdje svi trebamo doći pokloniti se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Plenković iz Vukovara: 'Ovo ne smije biti mjesto podjele, svi su dobrodošli u kolonu. SDSS? Donijeli su odluku'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo