Plenković primio upravu /

Novi čelnik Fortenova grupe: 'Naš cilj nije istraga u Agrokoru, ali ne želimo ponoviti pogreške'

Vlada očekuje da se u kraćem roku pronađe način kako refinancirati kredit od milijardu i 100 milijuna eura

3.4.2019.
10:45
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković primio je u Banskim dvorima članove Upravnog odbora Fortenova grupe na čelu s predsjednikom Maksimom Poletaevom s kojim su bili i Fabris Peruško te Maja Weber iz izvanredne uprave Agrokora. 

"Želimo vidjeti da nova grupa posluje dobro na hrvatskom tržištu i u regiji, da se koncentrira na kosolidiranje poljoprivrede, prehrambene industrije, maloprodaje i veleprodaje. Svi bitni preduvjeti za to sada su stvoreni", rekao je Plenković nakon sastanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Andrej Plenković ugostio članove Upravnog odbora Fortenova grupe

Image

Andrej Plenković ugostio članove Upravnog odbora Fortenova grupe

"Upoznali smo se danas s novim članovima Upravnog odbora, novim izvršnim direktorima. Svi oni donose svoja profesionalna iskustva i znanja koja će staviti u funkciju poboljšanja kompanije. Da se u jednom kraćem roku pronađe način kako refinancirati roll-up kredit od milijardu i 100 milijuna eura. Uvjeren sam da će u tom procesu i uspjeti. Dali smo do znanja da u budućem poslovanju očekujemo da položaj hrvatskih dobavljača i poljoprivrede bude sastavni dio poslovanja kompanije. I da cjelokupna kompanija radi na dobrobit hrvatske ekonomije", istaknuo je Plenković koji se, govoreći o onome što je Vlada poduzela u spašavanju Agrokora, opet pohvalio bivšu potpredsjednicu Martinu Dalić

"Dala je najveći doprinos da se ovaj proces organizira", naglasio je premijer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maksim Poletaev, bivši savjetnik čelnog čovjek Sberbanka, zahvalio je izvanrednoj upravi Agrokora rekavši da nikad do sada nije vido da bi takav proces bio uspješan u tako kratkom roku. Također, zahvalio je zaposlenicima i kupcima. 

Sberbank je ozbiljna banka koja ima srednjoročne ciljeve u kompaniji, odnosno godinu do dvije, rekao je Poletaev. Maloprodaja, prehrambena industrija i poljoprivreda segmenti su poslovanja na koja će se koncentrirati. 

Rekao je da nije točno da će pokrenuti pravni postupak protiv bivšeg povjerenika Ante Ramljaka i Martine Dalić. "Nismo državni tužitelji, naš cilj nije istraga. Samo ne želimo ponoviti pogreške koje su već učinjene", istaknuo je dodavši da su zainteresirani za stabilnost kompanije. 

Nije želio govoriti o prošlosti, rekao je da je konflikt s Ramljakom riješen. "Igra je gotova. Idemo dalje", istaknuo je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je kazao da je riječ o "fake newsu". 

"Odgovornost je na onima koji su ovdje. Država je svoju ulogu konzumirala", istaknuo je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo