Novac za osiguranje Gay Pridea je uludo potrošen

Marijana Petir, potpredsjednica HSS-a i prva na listi te stranke u VI. izbornoj jedinici, nema namjeru ublažiti svoje stavove o pravima homoseksualaca.

20.11.2011.
18:54
VOYO logo

"Istospolne zajednice imaju svoja prava regulirana zakonom koji je donesen 2003. godine. Tim je zakonom utvrđeno pravo na uzdržavanje, pravo na stjecanje i uređivanje međusobnih imovinskih odnosa i pravo na uzajamno pomaganje", kazala je Marijana Petir u intervjuu za Večernji list, pa ponovila da se HSS zalaže za obitelj utemeljenu na braku između muškarca i žene.

"To je u skladu i s većinskim svjetonazorom u Hrvatskoj. Homoseksualni parovi prema zakonu imaju svoja prava, ali ne mogu sklapati brak i posvajati djecu, što je sasvim razumljivo i prirodno", tvrdi Petir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto baš Gay Pride?

Na pitanje što je mislila kad je rekla da bi se novcem potrebnim za osiguranje Gay Pridea mogao sagraditi jedan vrtić, Petir je objasnila da je to rekla u Hrvatskoj Kostajnici gdje radnice u vrtićima nisu mjesecima dobile plaću, "a s druge strane troši se novac uludo".

No, zašto je baš prozvala Gay Pride, od svih mogućih primjera gdje se 'uludo troši novac'?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatram da nije pristojno u javnosti iznositi svoju intimu. Dva milijuna kuna ipak je velik novac koji je utrošen da bi na cesti netko govorio o svojim seksualnim sklonostima. Znate li vi zašto sam ja proglašena homofobom? Zato što nosim križ oko vrata, zato što se zalažem za brak između muškarca i žene, zato što se zalažem za zaštitu obitelji i zaštitu života od začeća do smrti. Za to se zalaže većina građana naše domovine pa se čudim da ih homoseksualci sve nisu proglasili homofobima", kazala je HSS-ovka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo