bezbrojNE mogućnosti personalizacijE /

Nova Nissan Micra premijerno na Tjednu dizajna Zagreb

Image
Foto: PR fotografije

Dizajniraj svoju Nissan Micru u 3D okruženju uz pomoć sustava virtualne stvarnosti HTC ViveTM i osvoji nagrade

11.5.2017.
13:11
PR fotografije
VOYO logo

Nova Nissan Micra koja se ističe upečatljivim dizajnom, bezbrojnim mogućnostima personalizacije, kao i naprednom tehnologijom inteligentne mobilnosti, predstavit će se zagrebačkoj publici na četvrtom izdanju Tjedna dizajna Zagreb od 9. do 14. svibnja.

U suradnji s HTC-om, Nissan će na svom štandu u Dizajn parku omogućiti posjetiteljima da dizajniraju svoju Nissan Micru uz pomoć inovativnog sustava virtualne stvarnosti HTC Vivei aplikacije Tilt Brush by Google koja omogućuje trodimenzionalno crtanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sustav je jučer u Dizajn parku kod Laube isprobao i međunarodno priznati hrvatski ilustrator i dizajner te trodimenzionalno oslikao novu Nissan Micru.

Korištenjem povezane VR kacige i dvaju kontrolera sustava HTC Vive, posjetitelji  mogu trodimenzionalno personalizirati svoju novu Nissan Micru, koristeći čak i nezamislive materijale kao što su vatra, snijeg i zvijezde te tako iskušati najnovije tehnologije i nevjerojatno stvarnu virtualnu stvarnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PR fotografije

Autor najinovativnijeg dizajna nove Nissan Micre po izboru žirija kojeg čine predstavnici Nissana, HTC-a i #tdzg dobit će na dar mobitel HTC Desire 626G s najboljim 13 MP fotoaparatom u svojoj klasi.  Drugo i treće plasirani autori osvojit će vikend testnu vožnju s novom Microm.

Posve nova Nissan Micra tehnološki je predvodnik i opremljena je brojnim inteligentnim sustavima za nadzor nad automobilom kakve obično nalazimo u skupljim automobilima, a sada su prvi put dostupni u Micri. No, nisu novi samo za Micru, već za cijeli segment. Među njima su audiosustav BOSE Personal, jedinstven za Micru, s dva zvučnika ugrađena u naslon za glavu vozačeva sjedala koji omogućuju potpun užitak u zvuku te Inteligentno ispravljanje putanje, sigurnosni sustav koji blagim korekcijama prema potrebi Micru vraća na pravu putanju.  Nadalje, Nissanov hvaljeni inteligentni Around View Monitor sustav kamera  i inteligentno automatsko kočenje jamstvo su da je nova Micra jedan od najsigurnijih gradskih automobila. 

Osim što je duža, šira i niža nego ikad prije pa nudi izrazito prostran kokpit izrađen od visokokvalitetnih materijala s najboljom vozačkom poziciju među konkurentima, nova Micra je također i izvrsna u vožnji. I to zahvaljujući preciznom balansu između agilnosti, sigurnosti i uzbuđenja u vožnji koje pruža predvidljivo i samouvjereno ponašanje na cesti što podupiru i tri moderna, ekonomična downsize motora.

I na kraju, zahvaljujući upečatljivom dizjanu i dinamičnim, sportskim proporcijama, novu Micru užitak je gledati, jednako kao i dizajnirati uz pomoć inovativne tehnologije virftualne stvarnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nissan je prepoznao da je dizajn unutrašnjosti i vanjskog izgleda važan faktor u odluci o kupnji automobila B-segmenta te da kupce posebno privlači dinamičan, atletski izgled. Današnji kupci gradskih automobila žele ostaviti dojam suvremenosti i inovativnosti; žele biti primijećeni. Nova Nissan Micra svojim upečatljivim izgledom i bogatom ponudom dodataka za personalizaciju jasno ispunjava tu potrebu.Nova Nissan Micra u prodaju u Hrvatskoj kreće početkom lipnja 2017.

O NISSANU U EUROPI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nissan je jedan od najraširenijih među svim neeuropskim proizvođačima prisutnim na europskom tržištu. Zapošljava više od 17.000 djelatnika, koji rade u odjelima za dizajn, istraživanje i razvoj, proizvodnju, logistiku te prodaju i marketing. Prošle je godine u Nissanovim tvornicama u Velikoj Britaniji, Španjolskoj i Rusiji proizvedeno više od 660.000 vozila, među kojima i nagrađivani crossoveri, laka gospodarska vozila i Nissan LEAF, najpopularnije električno vozilo na svijetu. Nissanova vizija inteligentne mobilnosti zamišljena je kao niz smjernica za razvoj Nissanovih proizvoda. Taj sveobuhvatni pristup budućnosti mobilnosti vodit će Nissan u donošenju važnih odluka o tome što će pokretati automobile, o načinu na koji ih vozimo te o njihovoj ulozi u društvu. Nissan ima sve preduvjete da postane najpoželjnija azijska marka u Europi. 

https://www.nissan.hr

https://www.nissan.hr/vozila/nova-vozila/nova_micra.html

O Filipu Peraiću

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filip Peraić je ilustrator i dizajner sa iskustvom rada za klijente kao IBM, Nike, Sony, Forbes, Air Jordan, Fly Emirates i mnoge druge. Radovi su dobili priznanja od strane organizacija 3x3 i Society of Publication Designers. Magistrirao na Studiju dizajna u Zagrebu 2013. godine. O osobnom projektu James Harden Illustrated su pisali mediji kao časopis Forbes, USA Today, Yahoo, Print, Fast Company, itd. Živi i radi u Zadru.

O HTC VIVE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIVE je prva platforma za virtualnu stvarnost (VR), razvijena u suradnji s tvrtkama HTC i Valve i koja pruža nevjerojatno iskustvo u virtualnom svijetu. Dizajniran kako bi u potpunosti imitirao interakciju s predmetima i okolinom u stvarnom svijetu, VIVE uključuje najbolju VR tehnologiju i najbolji sadržaj. VIVE je primio više od 65 nagrada diljem svijeta, a više informacija dostupno je na stranici www.vive.com.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo