OPET NAPETO U BANSKIM DVORIMA / Nova kriza u vladajućoj koaliciji: ovoga puta problem su hrvatski članovi Uprave Ine

Niko Dalić, Ivan Krešić i Davor Mayer ostaju hrvatski članovi Uprave INA-e. Nadzorni odbor produljio im je danas mandat na još godinu dana

30.3.2016.
18:44
VOYO logo

Imenovala ih je još Vlada Jadranke Kosor; odradili su cijeli mandat za vrijeme Vlade Zorana Milanovića, a čini se da će hrvatski članovi Uprave Ine još barem godinu dana obnašati dužnost:

"Koliko znam, ti kadrovi nisu iz Milanovićeve vlade, nego su otprije. Njima je produljen mandat za godinu dana. Ta je odluka dogovorena na razini Vlade", rekao je ministar gospodarstva Tomislav Panenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ili možda ipak - nije? Nekim HDZ-ovim ministrima ovakva se odluka nimalo ne sviđa.

"Nisam zadovoljan! Mišljenja sam da se ekipa, ne samo u Ini, nego i u drugim javnim poduzećima treba promijeniti i mislim da treba napraviti kadrovsko osvježenje i s novim ljudima ući u jedan novi investicijski ciklus. Imat ćemo vrlo brzo iskristaliziran i stav HDZ-a", kaže ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasan je njegov stav i oko arbitraže u sporovima Ine i MOL-a. Kao nesuđeni ministar energetike i nekadašnji ravnatelj Uprave u ministarstvu gospodarstva iz vremena potpisivanja ugovora s MOL-om, Horvat smatra da  arbitraža nikad nije bila potrebna.

I dok se potencijalni sukob u Vladi tek rasplamsava a nakon što je prvi potpredsjednik Karamarko putem Facebooka upozorio premijera da HDZ-ova podrška ima uvjete i rok trajanja, ministri tvrde da je sve u najboljem redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No odstupanja, čini se, ipak ima. A bude li ih još, pitanje je kome se još sve mogu vrata otvoriti, a kome - zatvoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo