porast broja gostiju /

Norveški turisti u Osijeku: došli jesti čobanac i gledati nogomet!

Image

Iako zadnjih godina grad Osijek bilježi lagani porast broja gostiju, u usporedbi s Zagrebom i morskim destinacijama, kada pričamo o turizmu, teško da može i u istu rečenicu stati.

9.5.2016.
10:22
VOYO logo

Većina osječkih turista gosti su sa riječnih kruzera koji ovdje kratko staju na proputovanju. Stariji ljudi, koji se u gradu malo zadržavaju, a još manje troše.
Pa zato, kada u Osijeku dođe grupa mladih Norvežana (iz grada Bergena) i to kako bi uživali u lokalnoj hrani i gledali nogomet, priča je više nego zanimljiva.

Popričali smo s Thomasom (28), jednim od šestorice mladih Norvežana koji su nedavno boravili u gradu na Dravi i ispričao nam je svoje dojmove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni osobno ovo nije prvi posjet Osijeku. Imam prijatelja kod vas i već sam bio par puta. Prijateljima u Norveškoj sam ispričao kako je ovdje super i tako mi se ovaj put pridružilo njih još pet. Naši vršnjaci u Norveškoj svoje odmore većinom provode u Londonu i ostalim turističkim destinacijama zapadne Europe. Kad im kažemo da idemo u Hrvatsku na odmor i to na njen istok, gledaju nas kao da smo ludi. Misle da je kod vas je sve puno kriminalaca, divlje, da će bit opljačkani i slične glupe predrasude kakve dosta naših ljudi ima o istočnoj Europi", priča nam Thomas.

Dečki su odsjeli u jednom apartmanu u centru grada i ističu kako su vlasnici bili izuzetno oduševljeni njihovim boravkom, jer nisu navikli često imati takve goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu SiB.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo