Suradnja unutar NATO-a /

Norveški ministar vanjskih poslova kod Grabar-Kitarović: 'Hrvatska je država stabilnosti'

Image
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

Predsjednica je predstavila prednosti Inicijative triju mora te potencijalne mogućnosti za suradnju, posebice na infrastrukturnim i energetskim projektima

13.2.2017.
15:14
Marko Mrkonjić/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je u ponedjeljak norveškog ministra vanjskih poslova Borgea Brendea, koji boravi u jednodnevnom službenom posjetu Hrvatskoj, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Predsjednica i norveški ministar razgovarali su o trenutnim političkim i sigurnosnim globalnim izazovima, a posebno su se osvrnuli na sigurnost i stabilnost jugoistočne Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, naglasili su dobru suradnju dviju zemalja unutar NATO-a te je obostrano izražena podrška euroatlantskim integracijama zemalja jugoistočne Europe, navodi se u priopćenju.

Predsjednica Republike predstavila je i prednosti Inicijative triju mora te potencijalne mogućnosti za suradnju, posebice na infrastrukturnim i energetskim projektima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom posjeta Hrvatskoj, ministar Brende sastao se svojim domaćinom, potpredsjednikom vlade i ministrom vanjskih i europskim poslova Davorom Ivom Stierom i premijerom Andrejem Plenkovićem.

Nakon razgovora sa Stierom Brende je rekao da je Hrvatska država stabilnosti na europskom jugoistoku i tu stabilnost 'izvozi' svojim susjedima, što njegova zemlja zna cijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo