borba stvarnosti i iluzija /

Noah Hawley i 'Legion' vode vas u Marvelov svijet modernih superheroja!

Image
Foto: PR fotografije

Poznati televizijski producent i scenarist popularne serije “Fargo” – Noah Hawley, za koju je zajedno sa Johnom Cameronom osvojio nagrade Emmy i Zlatni globus, nastavlja svoj uspješan rad i na novoj seriji “Legion”.

2.2.2017.
10:37
PR fotografije
VOYO logo

Radnja ove dugonajavljivane dramske serije, smještena je u svijet Marvelova serijala X-Men, a ekranizirana je prema stripu autora Chrisa Claremonta i Billa Sienkiewicza. U središtu priče nalazi se problematični mladić David Haller (Dan Stevens) za kojeg se od malih nogu zna da je zbog svoje navodne mentalne bolesti drugačiji od drugih, ali ono što ćemo otkriti već u prvoj epizodi, daleko je od priče o mentalno bolesnom mladiću…

Ono što stvarno volim kod Davida je njegova posebnost – On je glavni lik koji se bori sa shizofrenijom, ali nije potpuno jasno je li zapravo lud ili posjeduje neke posebne moći. Zato mi se i svidjela ideja o seriji u kojoj glavni lik ne zna što je stvarnost, a što nije.” Izjavio je Hawley. “Vrlo je važno da gledatelji ne mogu predvidjeti što će se točno dalje dogođati. Tako je puno zabavnije.” 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PR fotografije

David Haller je upravo takav lik – potpuno nepredvidiv, a istovremeno jako moćan. Svoje slobodno vrijeme u psihijatrijskoj bolnici uglavnom provodi sa zabavnom Lenny (Aubrey Plaza) - vječitim optimistom unatoč tome što je većinu svog života provela u paklu droge i alkohola. Iako je David polako počeo odustajati od nade u svoj oporavak, njegovu rutinu poremetit će dolazak prekrasne i tajanstvene pacijentice pod imenom Syd (Rachel Keller).                                          

Među njima se počinje stvarati neobjašnjiva, gotovo vanzemaljska privlačnost, te Syd počinje uvjeravati Davida kako su glasovi koje čuje i vizije koje ima - potpuno stvarni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PR fotografije

Sablažnjen svojim otkrićem, David bježi iz bolnice te traži utočište kod svoje sestre Amy (Katie Aselton); No Amy ne želi ugroziti svoj imidž savršene kućanice iz predgrađa koji je godinama stvarala. S vremenom, Syd odluči pomoći Davidu, te ga dovede do Melanie Bird (Jean Smart) - zahtjevne ali suosjećajne psihijatrice koja se u liječenju bolesnika koristi pomalo neobičnim metodama. Ona i njezin tim specijalista – Ptonomy (Jeremie Harris), Kerry (Amber Midthunder) i Cary (Bill Irwin), uspijevaju pomoći Davidu, te mu otvoriti ulaz u svijet potpuno novih mogućnosti…

Produkciju serije “Legion” potpisuju FX Productions i Marvel Television, a premijerno će biti prikazana 9. veljače u 22:00 h na kanalu FOX. Fanove Marvelova serijala X-Men, posebno veseli povezanost glavnog lika Davida i Profesora X-a, te je još uvijek nepoznanica koliko će serija biti povezana sa svijetom X-Mena i u kojim točno dijelovima.

Image
Foto: PR fotografije

Ne želim trenutno previše otkriti povezanosti X-Mena i Legiona, ali mislim da će gledatelji biti i više nego zadovoljni. Pravi je izazov ukomponirati kaotični svijet Davida Hallera u jednu potpuno veću priču.” Rekao je Noah. “Svijet X-Mena je svijet outsidera i njihove priče se uvijek vrte oko pokušaja balansiranja “normalnog” života koji vode kao ljudi i njihovih moći koje posjeduju kao mutanti.

U seriji “Legion” odvija se prava borba stvarnosti i iluzija – Svaki od likova misli kako je njegova moć nestvarna, a jedino što je stvarno su njihovi problemi koji ih otuđuju od “normalnih” ljudi. Noah dodaje: “Iako se čini kako je cijela serija nepredvidiva, gledatelji će do kraja sezone otkriti što se krije u pozadini života mutanata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U glavnim ulogama: Dan Stevens kao David Heller, Rachel Keller kao Syd Barrett, Jean Smart kao Melanie Bird, Aubrey Plaza kao Lenny Busker, Jeremie Harris kao Ptonomy Wallace, Amber Midthunder kao Kerry Loudermilk, Katie Aselton kao Amy Haller i Bill Irwin kao Cary Loudermilk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike