Nimalo dobre vijesti za Milanovića uoči subotnje sjednice!

6.6.2014.
12:34
VOYO logo

Na pitanje o tome kako gledaju na budućnost vlade i prijevremene izbore, od 1.300 ispitanika, najviše ih je, 24 posto, bilo za varijantu da se prijevremeni izbori održe zajedno s predsjedničkim izborima.

6,2 posto priželjkuje tehničku vladu sastavljenu od nestranačkih osoba, bez novih izbora, a za čak 15,5 posto ispitanika ovo pitanje nije važno jer smatraju da nema snage u zemlji koja može preokrenuti trendove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo 14 posto podržava Vladu kakva je danas

Za nastavak rada Vlade do kraja mandata u istom sastavu je 14,6 posto ispitanika, 12,3 posto ih je za rekonstrukciju Vlade s promjenom premijera i dijela ministara,

7,8 posto ispitanika je za rekonstrukciju Vlade s promjenom 4-5 ministara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među onima koji su za prijevremene izbore, u većini su glasači desne koalicije - njih 60,3 posto, dok samo 4,9 posto glasača lijeve koalicije žele prijevremene izbore, javlja HRT.

Sukob Milanovića i Linića

U aktualnom sukobu premijera Zorana Milanovića i bivšeg ministra Slavka Linića skoro polovica ispitanika ne vjeruje ni jednom ni drugom - 41,7 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je riječ o tome, ipak je više onih koji vjeruju Liniću 26,4 posto, naspram onima koji vjeruju Milanoviću - 18,2 posto.

Kako je i za očekivati, Liniću vjeruje više birača HDZ-a - 34,4 posto, dok mu vjeruje 17,2 posto birača SDP-a. Kad je riječ o povjerenju Milanoviću, slika je drugačija. Milanoviću vjeruje samo 5 posto glasača HDZ-a, a 49,7 posto glasača SDP-a. Niti jednom ne vjeruje 55 posto glasača HDZ-a, te 15,9 SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo