NIKOLA IVANIŠ POZIVA PREMIJERA, BEROŠA I BANDIĆA NA OBNOVU IMUNOLOŠKOG: / 'Cijena ne smije biti presudna, to je važno za nacionalnu sigurnost'

Image

Epidemija, istaknuo je počasni predsjednik PGS-a, mora podsjetiti na Imunološki zavod te da se hitno i odlučno trebaju provesti sve mjere da se on pokrene,

4.2.2021.
15:20
VOYO logo

Počasni predsjednik Primorsko-goranskog saveza Nikola Ivaniš poslao je u četvrtak otvoreno pismo predsjedniku Vlade, ministru zdravstva i zagrebačkom gradonačelniku pozivajući ih na obnovu rada Imunološkog zavoda u Zagrebu bez obzira na cijenu.

Kako je istaknuo na konferenciji za novinare, Imunološki zavod je nekad bila svjetski konkurentna tvrtka koja je proizvodila vrlo kvalitetne imunobiološke lijekove. Zahvaljujući proizvodima tog zavoda, iskorijenjene su neke zarazne bolesti, proizvodio se najkvalitetniji antitoksin za europske zmije te interferon i krvni pripravci, rekao je Ivaniš, inače liječnik, internist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenio je kako sada nije najvažnije pitanje zbog čega je Imunološki zavod propao, tko je kriv ili tko ga je želio privatizirati. Važno je da nam je epidemija covida-19 pokazala da naš zdravstveni sustav još ima snagu i kadrove koji svaki posao mogu odraditi, ma kako zahtjevan, dodao je Ivaniš.

Epidemija, istaknuo je, mora podsjetiti na Imunološki zavod te da se hitno i odlučno trebaju provesti sve mjere da se on pokrene, a nakon tehnološke modernizacije i proizvodnja, napisao je Ivaniš u otvorenom pismu koje je podijelio novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena tog postupka ne smije biti presudna, istaknuo je, dodajući da se država može zadužiti i na inozemnom tržištu jer je proizvodnja imunobioloških lijekova važna za nacionalnu sigurnost.

U otvorenom pismu Ivaniš ističe i da je vlastita proizvodnja takvih lijekova vrijedna i zbog mogućih katastrofa i nedaća u budućnosti, poput epidemija ili potresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo