'ZAKON ŠUTNJE' /

Grmoja: 'Je li Kajtazi zaštićen kao dio Plenkovićeve većine?!'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Pozivam i premijera Plenkovića da se žurno očituje o ovom slučaju u koji je uključen član njegove većine, poručio je Grmoja

1.10.2024.
13:53
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

O slučaju Veljka Kajtazija, koji se našao u središtu pozornosti zbog fizičkog napada na suradnicu u romskoj udruzi, što su za RTL ekskluzivno potvrdili sudionici sastanka na kojem se incident dogodio, danas se oglasio i MOST-ov saborski zastupnik Nikola Grmoja.

U svojoj objavio na platformi X ističe da izostaje konkretna reakcija institucija kojom bi se utvrdilo što se točno tamo dogodilo, navodno još polovicom srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svojevrstan zakon šutnje uveo je Kajtazi, pričaju članovi udruge, te ga se nitko ne usudi prijaviti ni za navodne malverzacije, ni za nasilno ponašanje, a kulminiralo je nasrtajem karatiste Kajtazija na svoju kolegicu pa ni tada se ona nije usudila reagirati, u strahu od otkaza, a boje se i ostali da će, ako ga prokažu, biti u nemilosti svoga “šefa”", kaže Grmoja.

Image
'OSUĐUJEMO NASILJE' /

Veljko Kajtazi izbačen iz Saveza Roma KALI SARA

Image
'OSUĐUJEMO NASILJE' /

Veljko Kajtazi izbačen iz Saveza Roma KALI SARA

"Mediji su objavili da postoji i snimka u kojoj Suzana Krčmar u strahu moli ostale zaposlenike udruge Saveza Roma Kali Sara da ništa ne prijavljuju jer može ostati bez posla i završiti u zatvoru što sugerira da se u udrugama povezanim s Kajtazijem moguće događaju i pronevjere financijskih sredstava kao i da Kajtazi koristi svoj položaj u Plenkovićevoj većini kako bi izvlačio financijska sredstva, ali i držao romsku zajednicu u strahu i ovisnosti", komentirao je Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje i da su institucije "na sve to ostale nijeme jer ni nakon anonimnog istupa nekih od članova udruge, koliko je poznato, nitko službeno nije reagirao".

"Postavlja se pitanje je li Kajtazi zaštićen kao dio Plenkovićeve većine?! Misli li da može biti bezobziran, bahat i beskrupulozan čim 'potpiše pakt' s HDZ-om jer si tako zaštićen?! Niti jedan nasilnik koji prijeti i fizički nasrće ne smije biti saborski zastupnik i zato pozivam nadležne institucije da već danas poduzmu korake kako bi se razriješio ovaj slučaj. Pozivam i premijera Plenkovića da se žurno očituje o ovom slučaju u koji je uključen član njegove većine!", poručio je Grmoja u svojoj objavi na X.

POGLEDAJTE VIDEO: RTL Danas ekskluzivno: Progovorio i novi svjedok slučaja Kajtazi

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo