'OSUĐUJEMO NASILJE' /

Veljko Kajtazi izbačen iz Saveza Roma KALI SARA

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Više nije počasni član i ne može koristiti prostor za rad udruge

1.10.2024.
12:50
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je još jedan svjedok odlučio progovoriti za RTL o, kako tvrdi, nasilju u Savezu Roma Kali Sara, te je potvrdio priču da je saborski zastupnik Veljko Kajtazi nasrnuo na predsjednicu udruge Suzanu Krčmar, kao i najnovijih pisanja Nacionala da se državnim novcem plati njegov kip u karate-pozi, Kajtazi je izbačen iz udruge.

Image
TURUDIĆ SPREMA IZVIDE /

Nacional: 'Kajtazi je tražio da se državnim novcem plati njegov kip u karate-pozi'

Image
TURUDIĆ SPREMA IZVIDE /

Nacional: 'Kajtazi je tražio da se državnim novcem plati njegov kip u karate-pozi'

"Skupština Saveza Roma u Republici Hrvatskoj KALI SARA i cjelokupna romska zajednica osuđuju svako nasilje, a naročito nad ženama i Romkinjama. Povodom medijskih napisa o nasilju saborskog zastupnika Kajtazija nad predsjednicom SRRH KALI SARA gđom Krčmar, Skupština je donijela odluke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • da saborski zastupnik Kajtazi zbog izvršenog nasilja nad predsjednicom Saveza Roma u Republici Hrvatskoj KALI SARA gđom. Krčmar više nije počasni član SRRH KALI SARA;
  • da saborski zastupnik Kajtazi zbog izvršenog nasilja nad predsjednicom Saveza Roma u Republici Hrvatskoj KALI SARA gđom. Krčmar više ne može koristiti prostor za rad u SRRH KALI SARA na adresi Pavla Hatza 23/5, Zagreb i mora se iseliti najkasnije do 06. 10. 2024.

Također Skupština SRRH KLAI SARA poziva sve žene žrtve nasilja da prijave nasilje policiji i drugim relevantnim institucijama, a SRRH KALI SARA će i nadalje pružati podršku građankama i građanima, posebice svim pripadnicama/ima romske nacionalne manjine u svim slučajevima diskriminacije.

Vezano za prijavu nasilja saborskog zastupnika Kajtazija prema predsjednici SRRH gđi Krčmar, dok je u tijeku istražni postupak pred DORH-om, gđa Krčmar neće davati izjave za medije", stoji u priopćenju za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Vladajući i oporba zgroženi slučajem Veljka Kajtazija:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo