ANALIZA UZBUDLJIVOG DANA / 'Nikakvo nazivanje SDP-a! Netko je Petrovu zavrnuo ruku i rekao: Stari, dosta je više igre!'

'Moguće je i da se sutra Karamarko probudi i da nije više partner i da idemo na nove izbore. Oni sutra moraju doći sa 76 potpisa. No, možda se ne govore oko imena mandatara', kaže RTL-ov izborni analitičar Krešimir Macan

22.12.2015.
22:37
VOYO logo

Nevjerojatno uzbudljiv dan na političkoj sceni s nama su u RTL Direktu prokomentirali, a tko bolje nego naši izborni analitičari Božo Skoko i Krešimir Macan.

Dečki, jeste li se vi mogli nadati ovome?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Macan: "Jesmo. Ja sam i prije dva dana napisao da nije ništa gotovo dok nije gotovo. To je iskustvo iz prethodnih razgovora s Mostom. Moguće je i da se sutra Karamarko probudi i da nije više partner i da idemo na nove izbore. Oni sutra moraju doći sa 76 potpisa. Možda se ne govore oko imena mandatara".

Skoko: "Navikli smo na puno preokreta pa hajmo sačekati sutra rasplet situacije, ime mandatara i potpise koji će njega podržati. Ali, po sigurnosti koju smo vidjeli i kod Petrova i kod Karamarka, čini se da se agoniji bliži kraj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jučer se komentiralo kako je Milanović nadigrao Karamarka koji je promašio penal bez golmana, a sad je evo u par sati dobio cijelu utakmicu?

Skoko: "HDZ je puno bolje taktizirao. SDP je vodio igru, cijelo je vrijeme bio u prednosti. A Most je morao balansirati između jednih i drugih. Ono što je bila prednost HDZ-a jest da je Most očito priželjkivao koaliciju s HDZ-om budući da je prirodnija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li ovaj scenarij napisan prije nego što se danas odigrao?

Macan: "Jest, jer je Most bio podijeljen od samog početka pola-pola. Onda je Petrov pokušavao spojiti nemoguće. Navodno su glasali 10-5 da se uključi HDZ opet. Ako je deset ljudi za to da se HDZ vrati, pa plus pritisci Crkve i sve ostalo, očito je da je netko Petrovu zavrnuo ruku. Dakle, nikakvo nazivanje SDP-a, nego je netko zavrnuo ruku i rekao: Stari dosta je više igre. Ljutit je otišao od predsjednice. Nije komentirao što mu je rekla, a nije bio hrabar izaći pred novinare".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skoko: "Kada je HDZ ispao iz igre i kada je zastupnicima Mosta postalo jasno da je SDP konačni izbor, sigurno da se većina zastupnika u Mostu nije to htjela. Ne znamo što se događalo iza zatvorenih vrata, ali za pretpostaviti je da je došlo do laganog pucanja Mosta. Dio zastupnika je prijetio da neće ući u tu koaliciju. Tko tu profitira? Milanović! Jer mu treba četiri ili pet ruku. I na ovaj način Petrov ipak spašava cjeloviti Most".

Cijeli razgovor pogledajte u prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike