JE li došlo vrijeme za Sane? / Nije imao bliski susret s poreznom, a živi od glazbe!

Može li se glazbena karijera graditi na YouTubeu? Zagrebački glazbenik Nikola Marjanović upravo virtualni svijet vidi kao svoju poslovnu meku. Nakon što je javnost oduševio obradom Dvornikova hita "Pelin i med", zaradio je minute u našoj emisiji i priliku da nam objasni koja je točno razlika između Sanea, Radio Luksemburga i drugih grupa čiji je frontman.

15.9.2012.
16:22
VOYO logo

Ovog ćelavog dečka sigurno znate, ali možda ne znate da je osim što pjeva u grupi Sane, a donedavno i u Radio Luksemburgu, NikolaMarjanović zapravo diplomirani kontrabasist, svira nekoliko instrumenata, sinkronizira crtiće, te se bavi masteringom i produkcijom. Nije među onima koji su zbog basnoslovnih iznosa imali bliski susret sa poreznom, a živi od glazbe! Da i to se može, nakon nekih dvadesetak godina rada.

"Trebalo mi je cijelo to vrijeme da prorujem dovoljno rupa, steknem dovoljno poznanstava i respekta na neki način na ovoj sceni među kolegama, ljudima koji su producenti, skladatelji, menadžeri, šta ja znam šta da bi me sad zvali za poslove", izjavio je Nikola.

U svoje je 34 godine surađivao s brojnim estradnim facama, iza sebe ima hrpu koncerata, čak dva nastupa na Dori i brojnim festivalima, ali prva i najveća ljubav bio mu je i ostao Sane.

"Sane radi odlično, Sane radi više nego ikad, diže name se cijena rapidno. Zovu nas, već je dogovoreno da idemo u Kinu na tri do šest mjeseci, imamo tamo 21 koncert mjesečno", dodao je.

Bend poznat na underground rock sceni svoje je mjesto u pop dijelu naše glazbene scene dobio zahvaljujući obradama.

Od Dine Dvornika preko Whitney Houston do Michaela Jacksona i Adele. Autor Jacksonove pjesme čak im se javio i totalno ih nahvalio. Bez obzira na stil, glas i stas, Nikola bi radio s baš svima i s naše estrade.

"Da, snimao bi i s Jelenom Rozgom samo isto tako naravno da ne bi snimao pjesmu poput 'Dalmatinke' nego nešto sasvim drugo. Isto tako ne bi se sramio da mi kao Sane obradimo pjesmu kao što je 'Dalmatinka', ali naravno do gotovo neprepoznatljivosti u odnosu na original".

Po toj ćete ih obradi sigurno zapamtiti, ali i po nekoj čudnoj beskompromisnoj plovidbi estradnim vodama koja je dokaz da, bez obzira što svakoga dana ne punite naslovnice ili stadione, možete živjeti od glazbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo