potresna priča dignula osijek na noge /

Nezaposleni otac pred trgovinom molio za pomoć kako bi othranio dvoje djece: 'Ne želim da oni znaju što radim'

Image
Foto: Thinkstock

'Bolujem od epilepsije, pa, iako se bavim informatikom, čim na razgovoru za posao spomenem svoju bolest, nitko me ne želi zaposliti', žali se muškarac

11.2.2017.
21:20
Thinkstock
VOYO logo

"Pomozite mi da othranim svoje dvoje djece".

Natpis je to kojega je ispred jednog trgovačkog lanca u Osijeku nosio muškarac ne stariji od 40 godina. Natpis je to koji je dignuo Osijek na noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobri ljudi odmah su se aktivirali, a ondje su stigle i kolege Glasa Slavonije s ponudom da njegovu priču objave kako bi ušla u svaki hrvatski dom, ne sumnjajući da će mnogi sigurno pomoći nesretnom čovjeku.

No, odbio je novinare navodeći potresan razlog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želim da moja djeca znaju što radim".

Glasu Slavonije ipak je otkrio da njegova kći pohađa peti razred osnovne škole, dok je sin krenuo ove jeseni krenuo u sredju školu. Još od 2009. godine je nezaposlen.

"Bolujem od epilepsije, pa, iako se bavim informatikom, čim na razgovoru za posao spomenem svoju bolest, nitko me ne želi zaposliti. Javio sam se za rad na Jadranu kao sezonac i vjerujem kako ću od travnja uspjeti otići raditi na more, a do tada se snalazim na ovaj način. Razveden sam i, nažalost, ne mogu očekivati pomoć supruge, a moja djeca ne znaju da na ovaj način dolazim do novca", rekao je Glasu Slavonije objašnjavajući da zato ne želi da njegovo ime i prezime završi u medijima.

Nesretnog čovjeka su iz humanitarne udruge "Rijeka ljubavi" pozvali da im se javi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U našem gradu nitko ne smije biti gladan! Zbog toga pozivam oca da se javi u 'Rijeku ljubavi' da bismo vidjeli kako mu možemo pomoći", poručuje Štefica Čučak.

Nadamo se da će tako i učiniti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo