Nevjerojatan odgovor Luke Bebića Šeksu & Co.

11.2.2011.
17:48
VOYO logo

Predsjednik Sabora Luka Bebić u petak je izjavio kako ne zna ništa o tome da mu njegova stranka HDZ priprema smjenu s čelnog mjesta u parlamentu, poručivši novinarima kako to prvi put čuje, te da će tu njihovu informaciju imati u vidu.

"Prvi put čujem i to ću imati na umu kao informaciju. Ne znam ništa o tome", odgovorio je novinarima koji su ga pitali zna li kako kruže priče da mu se sprema smjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je kako nije čuo da mu je potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks, s kojim se jučer, kao i potpredsjednikom Ivanom Jarnjakom, verbalno sukobio u sabornici, dobacio da "neće dugo".

"Nisam čuo. Čuo sam samo onu jednu primjedbu, a drugu nisam. Što bih rekao da sam čuo kad nisam? Nisam!", rekao je novinarima, a upitan da li tu Šeksovu poruku doživljava kao političku prijetnju, odgovorio je kako ne zna što je Šeks mislio "ako je to uopće izrekao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pitajte njega, ne znam što znači to 'dugo'. Ja doista mislim da neću još dugo u Saboru. Možda par mjeseci", rekao je Bebić, pojasnivši kako se nada da će to biti do kraja mandata. "Ako se promijene okolnosti, javnost će biti upoznata s tim", dodao je.

Upitan osjeća li da gubi potporu u HDZ-u, odgovorio je kako mu i ne treba neka specijalna potpora jer se, kaže, osjeća "normalno u stranci koju je stvarao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bebić tvrdi da se on osjeća normalno

"Osjećam se komotno, slobodno, ne znam koliko kreativno, to neka netko drugi procjenjuje. Ja se osjećam normalno", poručio je Bebić.

Novinare je zanimalo i kako gleda na kritike iz HDZ-a da sjednicu ne vodi na pravilan način, na što je odgovorio da nikome ne osporava pravo na mišljenje, te da javnost sve može sama ocijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je da će Sabor i dalje voditi sukladno Poslovniku i uz maksimalnu toleranciju, ali i da neće dopustiti prelaženje nekih okvira "koji znače devastaciju Sabora kao institucije, a to se često u zadnje vrijeme događa i meni je to žao".

'Širok sam i kreativan - to je moj stil i neću se mijenjati'

Bebić je naglasio da se jučer nije složio s raspravom HDSSB-ovca Dinka Burića, koja je i potakla verbalni sukob sa Šeksom i Jarnjakom, ali da ne želi bilo kome oduzimati riječ bez posebnih razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan ljuti li se na Jarnjaka i Šeksa, koji mu zamjeraju da ih nije zaštitio od Burićevih napada, odgovorio je da se ni na koga ne ljuti, jer nije čovjek koji se puno ljuti.

"Ja nisam nikad došao nekome od pet potpredsjednika Sabora da mu kažem ovo si trebao ovako ili onako. Svatko vodi onako kako misli. Ja sam tu potpuno širok i svatko ima kreativnu mogućnost da stvari poreda ovako ili onako. Ja imam svoj stil i način i ne kanim ga mijenjati", istaknuo je Bebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje što za jednu veliku stranku kao HDZ znači kada se njezini čelnici javno svađaju, ustvrdio je da nije bilo svađe, već samo neslaganja oko načina vođenja sjednice.

Na opasku novinara da su pale i teške riječi, ponovio je da je samo govorio da mu nitko neće naređivati kako će voditi saborsku sjednicu, jer, naglasio je, ima dovoljno iskustva u 20 godina parlamentarnog staža, "pa kome se to ne sviđa ..., ne mora se svatko svakome svidjeti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svi imaju svoje stanovite mirise i na kraju kad se ti cvjetovi spoje može biti čak jedan opći ugodni miris'

Novinari su ga pitali i misli li da doživljava napade iz vrha HDZ-a jer ga se smatra "Sanaderovim čovjekom", Bebić je odgovorio kako ne želi špekulirati o tome kakvo mišljenje netko ima o njemu, jer on ima svoje.

"Pa zato smo svi ljudi s imenom i prezimenom, imamo svi svoje profile čovjeka i ne moramo biti kopije jedno drugome. Neka cvjeta tisuću cvjetova, što bi rekao Mao Ce Tung, svi imaju svoje stanovite mirise i na kraju kad se ti cvjetovi spoje može biti čak jedan opći ugodni miris", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan kako će, nakon svega, ubuduće oslovljavati Šeksa, Bebić je odgovorio: "Vjerojatno ću dodati neki atribut, recimo, možda ću ga zvati gospodine potpredsjedniče Šeks, ali znam da mu je prezime Šeks i kako bih ga drugačije zvao?".

Vezani članci:

arti-201102110111006 arti-201102100199006 arti-201102090430006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo