POREMEĆAJ S KONTINENTA / Tko je spojio, nije se usrećio. Idućih dana nestabilno uz pljuskove, moguće i olujno nevrijeme

Tlak zraka već pada kako nam se približava novi poremećaj sa sjeverozapada kontinenta. Znači to novu porciju vlagom bogatijeg i nestabilnijeg, ali i malo manje toplog zraka koja stiže potkraj četvrtka i u noći na petak

30.5.2024.
7:36
VOYO logo

Ujutro djelomice sunčano, mjestimice uz kratkotrajnu jutarnju maglu uz obale rijeka i po gorskim kotlinama. Uglavnom suho, tek koja kap kiše na krajnjem jugu, zatim i u gorju. Vjetar na kopnu slab, dok će na moru zapuhati slabo do tek ponegdje umjereno jugo. Temperatura slična ili malo niža od jučerašnje. Na kopnu između 12 i 14 Celzijevih stupnjeva, samo u gorju nekoliko stupnjeva manje, a duž obale i na otocima 16, 17, pa sve do 18 stupnjeva.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj umjeren dnevni razvoj oblaka. Osobito prema večeri bit će lokalnih pljuskova s grmljavinom, izglednijih uz granicu sa Slovenijom te na širem karlovačkom i sisačkom području. Uz slab do tek ponegdje umjeren jugozapadnjak, toplo - 23-24 stupnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano, ali i nestabilno. Osobito u Posavini i Podravini moguć je pokoji prolazni pljusak. Vjetar većinom slab jugozapadni, a temperatura 25, 26, ponegdje moguće i 27 stupnjeva.

U Dalmaciji djelomice sunčano, ali malo mjestimične kiše moguće u zaleđu. Jače naoblačenje kasno navečer pa će pljuskova biti na cijelom području, moguće i izraženijih. Jugo posvuda umjereno, prema kraju dana ponegdje i jako, a temperatura oko 25 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu i u gorju promjenjivo, mjestimice uz kišu, a osobito navečer i pljuskove s grmljavinom, moguće i izraženije. Puhat će većinom umjerena južina, dok se temperatura neće značajnije mijenjati - između 22 i 25 Celzijevih.

PROGNOZA ZA KOPNO

Idućih dana na kopnu uz promjenjivu naoblaku, nerijetko i pljuskove s grmljavinom. Osobito u petak i ponedjeljak moguće jače grmljavinsko nevrijeme i obilne oborine. Samo u subotu izgledno sunčanije i uglavnom suho. Vjetar slab do umjeren južnih smjerova, a početkom novog tjedna okreće na sjeverac i sjeverozapadnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu promjenjivo i nestabilno sve do utorka. U petak pljuskovi s grmljavinom lokalno i obilni, na sjevernom Jadranu prolazno moguće i olujno nevrijeme, dok će jugo jačati na jako, na udare i olujno. Mirnije od subote, oborine rjeđe, a u ponedjeljak okreće na vjetar sa sjevera. Temperatura pak bez veće promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo