POREMEĆAJ S KONTINENTA /

Tko je spojio, nije se usrećio. Idućih dana nestabilno uz pljuskove, moguće i olujno nevrijeme

Tlak zraka već pada kako nam se približava novi poremećaj sa sjeverozapada kontinenta. Znači to novu porciju vlagom bogatijeg i nestabilnijeg, ali i malo manje toplog zraka koja stiže potkraj četvrtka i u noći na petak

30.5.2024.
7:36
VOYO logo

Ujutro djelomice sunčano, mjestimice uz kratkotrajnu jutarnju maglu uz obale rijeka i po gorskim kotlinama. Uglavnom suho, tek koja kap kiše na krajnjem jugu, zatim i u gorju. Vjetar na kopnu slab, dok će na moru zapuhati slabo do tek ponegdje umjereno jugo. Temperatura slična ili malo niža od jučerašnje. Na kopnu između 12 i 14 Celzijevih stupnjeva, samo u gorju nekoliko stupnjeva manje, a duž obale i na otocima 16, 17, pa sve do 18 stupnjeva.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj umjeren dnevni razvoj oblaka. Osobito prema večeri bit će lokalnih pljuskova s grmljavinom, izglednijih uz granicu sa Slovenijom te na širem karlovačkom i sisačkom području. Uz slab do tek ponegdje umjeren jugozapadnjak, toplo - 23-24 stupnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano, ali i nestabilno. Osobito u Posavini i Podravini moguć je pokoji prolazni pljusak. Vjetar većinom slab jugozapadni, a temperatura 25, 26, ponegdje moguće i 27 stupnjeva.

U Dalmaciji djelomice sunčano, ali malo mjestimične kiše moguće u zaleđu. Jače naoblačenje kasno navečer pa će pljuskova biti na cijelom području, moguće i izraženijih. Jugo posvuda umjereno, prema kraju dana ponegdje i jako, a temperatura oko 25 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu i u gorju promjenjivo, mjestimice uz kišu, a osobito navečer i pljuskove s grmljavinom, moguće i izraženije. Puhat će većinom umjerena južina, dok se temperatura neće značajnije mijenjati - između 22 i 25 Celzijevih.

PROGNOZA ZA KOPNO

Idućih dana na kopnu uz promjenjivu naoblaku, nerijetko i pljuskove s grmljavinom. Osobito u petak i ponedjeljak moguće jače grmljavinsko nevrijeme i obilne oborine. Samo u subotu izgledno sunčanije i uglavnom suho. Vjetar slab do umjeren južnih smjerova, a početkom novog tjedna okreće na sjeverac i sjeverozapadnjak.

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu promjenjivo i nestabilno sve do utorka. U petak pljuskovi s grmljavinom lokalno i obilni, na sjevernom Jadranu prolazno moguće i olujno nevrijeme, dok će jugo jačati na jako, na udare i olujno. Mirnije od subote, oborine rjeđe, a u ponedjeljak okreće na vjetar sa sjevera. Temperatura pak bez veće promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo