NOVO POVLAČENJE / Nemojte piti ovu Janu jer predstavlja ozbiljan rizik zbog mogućeg pesticida, oglasila se i Jamnica: 'Ako ih imate u kući, javite nam'

Image
Foto: Ilustracija: Damir Spehar/PIXSELL

Opozivaju se Jana Vitamin naranča happy u PET bocama od 1,5 litre s rokom trajanja 13.01.2022., te u PET pakiranju od 0,5 litara roka trajanja 20.01.2022

9.9.2021.
12:44
Ilustracija: Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je u četvrtak potrošače o opozivu napitka "Jana Vitamin naranča happy" tvrtke Jamnica, zbog mogućeg sadržaja etilen-oksida.

Opozivaju se Jana Vitamin naranča happy u PET bocama od 1,5 litre s rokom trajanja 13.01.2022., te u PET pakiranju od 0,5 litara roka trajanja 20.01.2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OPET ETILEN OKSID /

Ministarstvo poljoprivrede opozvalo nekoliko Royal Green proizvoda

Image
OPET ETILEN OKSID /

Ministarstvo poljoprivrede opozvalo nekoliko Royal Green proizvoda

Ovi proizvodi, koje na tržište stavlja tvrtka Jamnica plus d.o.o., povlače se iz prodavaonica kao mjera opreza zbog moguće prisutnosti u tragovima etilen-oksida u voćnoj bazi dobavljača.

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu navodi da ti proizvodi nisu u skladu s europskim uredbama o maksimalnim razinama ostataka pesticida u hrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opoziv se odnosi isključivo na napitke u navedenim pakiranjima i rokovima trajanja, navodi se u priopćenju.

O svemu se oglasila i Jamnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Proizvodi se opozivaju kao mjera opreza zbog moguće prisutnosti u tragovima etilen-oksida u voćnoj bazi dobavljača. Zbog mogućeg prisustva etilen-oksida u voćnoj bazi sirovine žurno smo proveli postupak opoziva proizvoda s prodajnih mjesta.

Ukoliko navedene proizvode imate kod sebe ili u svojim kućanstvima molimo da nam se javite na telefon 0800 1131 ili e-mail: kvaliteta@jamnica.hr kako bismo mogli organizirati preuzimanje proizvoda. Ovim putem ujedno se ispričavamo svojim potrošačima za moguće neugodnosti te dodatno ističemo kako su i ove preventive aktivnosti u duhu i u skladu s politikom kompanije u kojoj su povjerenje potrošača te sigurnost i kvaliteta proizvoda na prvom mjestu. Povlačenje se odnosi samo na proizvod navedenog roka upotrebe koji se navodi u ovoj obavijesti", objavila je Jamnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo