IMA TOGA JOŠ / Nekretnine bivšeg splitskog gradonačelnika u stečaju unovčene za 8,4 milijuna eura

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kerumova zgrada u Okrugu na Čiovu prodana je za 1,01 milijun eura, a bivše zagrebačko kino Central u središtu Zagreba bilo je unovčeno za 993.397 eura i predano tvrtki Ivana Čermaka

19.9.2023.
13:03
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Trgovački sud u Splitu zaprimio je dopis stečajne upraviteljice Keruma d.o.o s popisom svih dosad prodanih nekretnina tvrtke u ukupnom iznosu od 8,4 milijuna eura, kao i popis još sedam neunovčenih nekretnina trenutačno procijenjene vrijednosti od oko 400.000 eura.

U dopisu stečajne upraviteljice Natalije Mladineo navedeno je da je prodano 17 nekretnina od kojih je "na bubnju" za najveću cijenu od 1,53 milijuna eura unovčena poslovna zgrada - robna kuća u Zadru, a slijedi kompleks Šumski dvor u zagrebačkoj elitnoj četvrti Cmrok koji je unovčen za 1,51 milijun eura te 2021. predan u vlasništvo zagrebačkom poduzetniku Ivanu Čermaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kerumova zgrada u Okrugu na Čiovu prodana je za 1,01 milijun eura, a bivše zagrebačko kino Central u središtu Zagreba bilo je unovčeno za 993.397 eura i predano tvrtki Ivana Čermaka.

Kerumova svinjogojska farma u Drnišu bila je prodana za nešto više od 465.000 eura, građevinsko zemljište u Supetru na Braču za 853.706, a stan na Trgu Kneza Višeslava u Zadru za 240.000 eura. Najmanje, samo 1990 eura unovčeno je od prodaje suvlasničkog djela poslovnog prostora u zagrebačkoj Praškoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SPLITSKI DOGRADONAČELNIK /

Ivošević dobio presudu protiv Keruma: 'Što bi se reklo, bit će toga još'

Image
SPLITSKI DOGRADONAČELNIK /

Ivošević dobio presudu protiv Keruma: 'Što bi se reklo, bit će toga još'

S druge strane, u izvješću stečajne upraviteljice navodi se još sedam Kerumovih neunovčenih nekretnina među kojima su građevinsko zemljište u Lori nedavno procijenjene vrijednosti od 136.928 eura te zemljište u Supetru, poslovni prostor u Gružu, spremišta u Zadru te oranica i pekara u Drnišu. Za zemljišta na Čiovu i u Starom Gradu na Hvaru još nije završena procjena vrijednosti.

Izvješće stečajne upraviteljice uslijedilo je nakon nedavno obavljene oglase za prodaju Kerumovih spremišta u Zadru za koje će se pisane ponude otvarati na ročištu zakazanom 6. listopada. U dnevnom tisku i na sudskim stranicama oglašena je prodaja četiri spremišta od ukupno desetak kvadrata koja će se prodavati po početnim cijenama od 2289 do 2522 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekretnina će se prodavati u stečajnom postupku prikupljanjem pisanih ponuda, a u slučaju da dva ili više ponuditelja daju jednaku pisanu ponudu provest će se javna dražba po načelu "tko da više". Prodaja se obavlja po načelu viđeno-kupljeno, što isključuje sve naknadne prigovore kupca, ističe se u oglasu.

POGLEDAJTE VIDEO: Puljak komentirao torpedo u luci i kaznu od 100.000 kn: 'To znači da sam odgovoran i za, ne daj Bože, Keruma'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo