Neki su na inauguraciju došli čak iz Kanade

Među brojnim građanima koji su pratili inauguraciju prve hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović bilo je i onih koji su za ovu priliku doputovali čak iz Kanade.

15.2.2015.
13:27
VOYO logo

Od ranog nedjeljnog jutra na Gornji Grad su prostizali brojni građani, koji su željeli prisustvovati inauguraciji prve hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Iako su neki od njih, poput Marije i Ivice, doputovali čak iz Kanade, strpljivo su, u špaliru s drugima u Ulici svetih Ćirila i Metoda, koja vodi na Markov trg, čekali početak svečanosti i slušali upute djelatnika protokola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Došli zbog inauguracije

"Došli smo iz Vancuvera, Kanada, došli smo samo zbog inauguracije, poznajemo predsjednicu od ranije", govore Marija i Ivica, čiji su korijeni u Hrvatskom zagorju.

Daleki im put, kažu, nije teško pao, za dolazak su se odlučili prije tjedan dana, a sretni su i što je nedjelja u Zagrebu osvanula sunčana i vedra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednici želimo sve najbolje, poručuju.

Svaku sreću, božju mudrost, otvorenost za svakog čovjeka, predsjednici Grabar-Kitarovic želi i časna sestra Zvonimira, koja je takodjer poznaje od ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnji događaj velik je za sve nas, za cijeli hrvatski narod, kaže časna sestra kojoj je nedjeljna inauguracija druga kojoj će nazočiti, prvi put bila je na inauguracija predsjednika dr. Franje Tuđmana, 1997. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo