Premijer o prosvjedu / 'Neke druge političke snage žele da se prosvjed kidnapira od izvorne ideje i pretvori u drugu priču'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSEL

Plenković je kazao kako će se s prosvjedom u Vukovaru nositi argumentirano i čvrsto

16.9.2018.
15:37
Davor Javorovic/PIXSEL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković u nedjelju je u Vinkovcima komentirao najavljeni prosvjed zbog neprocesuiranja ratnih zločina u Vukovaru te kazao da je "bilo napretka i pred hrvatskim sudovima, i u Haagu, a neki procesi su se vodili i u Srbiji".

"Ovaj poticaj dolazi prije svega od čovjeka koji je svaki dan u kontaktu s ljudima koji su izgubili svoje najmilije i koji i dalje osjećaju posljedice velikosrpske miloševićevske agresije u Hrvatskoj. Što se tiče karaktera prosvjeda, onog što bi Ivan, moj prijatelj i gradonačelnik, htio, i onog što neke druge političke snage žele, da se taj prosvjed kidnapira od izvorne ideje i pretvori u drugu priču, to je politički rizik s kojim smo se spremni suočiti", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je pritom kazao kako je Vlada ispunila gotovo sva predizborna obećanja koja se tiču domovinske sigurnosti, branitelja, vojske  i policije. Plenković je također kazao kako će na prosvjedu sigurno biti i političkih snaga te da će se sa svime nositi argumentirano i čvrsto. Premijer je govoreći o inzistiranju vukovarskog gradonačelnika na održavanju prosvjeda kazao da je teško ići nazad nakon što se izađe s takvim inicijativama.

"Svatko snosi posljedice svojih političkih odabira. On će živjeti s tim što će u pogledu kontrabilnosti tog prosvjeda biti manevarski prostor. Ta tema sada ima svoj život, što medijski, što politički", kazao je premijer.

Komentirao je i najavljenu mirovinsku reformu te poručio kako ona još nije gotova. "Ministar Pavić i njegovi suradnici već više od godinu dana rade na reformi. Imaju dva cilja, jedan je održivost, a drugi primjerenost mirovina. Da mirovine budu veće i da nitko ne dođe u diskriminirajuću situaciju", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo