BEUS RICHEMBERG OTVORIO DUŠU ZA NET.HR: / 'Vrdoljak je mjesecima pravio budalu od mene, ali to je bio njegov plan'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Na pomolu je jedan veliki povratak na hrvatskoj političkoj sceni koji je prilično neopradvano pao u sjenu afere Agrokor.

24.10.2017.
11:48
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Riječ je o nagađanjima koja su se pojavila prije nekoliko dana, a koja govore da bi se IvanVrdoljak trebao vratiti na čelo HNS-a. Još uvijek nema službene potvrde tih špekulacija, no i sami tračevi dovoljno su uzburkali duhove na domaćoj političkoj sceni.

Reakcije pljušte sa svih strana, a daleko najglasniji su nekadašnji Vrdoljakovi kolege koji su nakon odluke da se krene u koaliciju s HDZ-om napustili HNS i osnovali GLAS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovakav HNS i ova Vlada su Vrdoljakov životni projekt i potpuno je uredu i korektno s njegove strane da punim plućima preuzme odgovornost i za stanje u stranci i za ovakvu vladu u tom smislu. On se mora suočiti sa svojim ranije datim izjavama i opisom ove vlade kao 'Titanik vlade' koja tone. Al to njemu neće biti teško jer je on uvjeren da 'spasiti Hravatsku'', rekao je saborski zastupnik i potpredsjednik stranke GLAS Beus Richemberg za Net.hr.

Dodao je kako bi svi voljeli da se Hrvatsku spasi te kako je teško vjerovati da se Hrvatsku može spasiti od političke trgovine i korupcije na način da akteri tih anomalija zasjednu na vrh politike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svi bismo mi naravno voljeli da se Hrvatska spasi, ali potrebno je upravo suprotno', poručio je.

Image
VELIKI POVRATAK BIVŠEG PRVOG ČOVJEKA STRANKE: /

Vrdoljak će se ponovno kandidirati za predsjednika HNS-a

Image
VELIKI POVRATAK BIVŠEG PRVOG ČOVJEKA STRANKE: /

Vrdoljak će se ponovno kandidirati za predsjednika HNS-a

Vrdoljak će ponovno biti na čelu HNS-a

Kazao je i kako će Ivan Vrdoljak pobjediti na unutarstranačkim izborima u HNS-u jer nema ozbiljnu konkurenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru za Net.hr Goran Beus Richemberg kazao je i da je ovakav scenarij oduvijek bio dio plana Ivana Vrdoljaka koji je prvi predložio da HNS ide u koaliciju s HDZ-om, te je, kada je uvidio da se velik dio Predsjedništva stranke ne slaže s njegovim prijedlogom, podnio ostavku na mjestu predsjednika stranke.

Bivšem predsjedniku HNS-a zamjera što ga je 'mjesecima pravio budalom'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Na glasine da će se ići s HDZ-om, stranački vrh nas je uvjeravao da je to nešto što je izmišljeno', rekao je te se osvrnuo na nedavni intervju u kojem je Vladimir Šekst otkrio kako su izgledali pregovori s HNS-om oko ulaska u Vladu.

Arhitekti koalicije

'Šeks i Vrdoljak su bili arhitekti te koalicije i to je sva bilo dogovoreno unaprijed, bez našeg znanja. Taj njegov manevar da ode iz politike da bi se vratio, nama je jasan. Nema tu previše mjesta za spekulacije. To je bio njegov plan od prvog dana', rekao nam je Richembergh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i kako je HNS zavšena priča, politička stranka koja je zbog prevare svojih članova izgubila povjerenje birača te je zanimljiva samo i isključivo iz razloga što čine Vladu.

Beus Richemberg je najavio da će građansko-liberalni savez - GLAS nastaviti sa svojim radom te će se zalagati za otvaranje tema koje su i na simboličnoj i stvarnoj razini važne za uspostavu nekih novih odnosa na političkoj sceni u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Čuvat ćemo se svih močvara u kojima vlada politička korupcija jer je to naveće zlo trenutno u društvu', naglasio je Beus Richemberg.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo