Nek se Kosorica bavi krizom, a ne medijima

'Iza svega stoji Jadranka Kosor, isto kao i iza prošlotjedne reakcije na Zorana Šprajca i njegov Dnevnik.

17.1.2011.
16:04
VOYO logo

Današnja je to reakcija urednika emisije HTV-a Nedjeljom u dva na još jedno priopćenje u kojem ga se proziva kao osobu koja iznosi neistine i traži njegovo kažnjavanje.

Naime, nakon što je iz Ministarstva branitelja u nedjelju stiglo priopćenje zbog izjave urednika i voditelja te emisije Aleksandra Stankovića u kojoj se povezuju korupcija i pitanje branitelja, oglasila se i Republička koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Izrazili su negodovanje i oštru reakciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo ne samo da je neprihvatljiva, nego i lažna izjava kojom se želi lažno poručiti hrvatskoj javnosti da 500.000 hrvatskih branitelja uživa u tzv. privilegiranim mirovinama, a upravo činjenice i argumenti već su odavno demantirali taj lažni podatak", ističe se u priopćenju Koordinacije odaslanom medijima u ponedjeljak.

Smatraju da tom izjavom Stanković želi na "najgrublji način relativizirati Domovinski rat, njegove velike žrtve koje je u tom ratu dao hrvatski narod, svi građani Republike Hrvatske, pripadnici svih nacionalnih manjina, a ratne traume i danas, nažalost, osjećaju brojni hrvatski branitelji i njihove obitelji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koordinacija od Vijeća HRT-a traži da se zbog takvih, kako tvrde, medijsko-manipulativnih izjava urednika i voditelja emisije Nedjeljom u dva pokrenu sankcije. Očekuju i osudu Hrvatskoga novinarskog društva, stoji u priopćenju.

"Iza svega stoji Jadranka Kosor, isto kao i iza prošlotjedne reakcije na Zorana Šprajca i njegov Dnevnik. Tako je i ovo njezina reakcija. Umjesto da se bavi svojim poslovima i izvuče nas iz krize, ona se bavi medijima i pokušajem suzbijanja slobode javne riječi", rekao je Aleksandar Stanković za Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201101160195006 arti-201101160228006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo

Još iz rubrike