IZRAEL OŠTRO REAGIRAO NA IZJAVE MILANOVIĆA / Predsjednik izjavio da je potez Izraela idiotski, oni uzvratili: 'Nečuveno...'

Image
Foto: Luka Batelić/PIXSELL

Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića nazvalo je nečuvenim, a istovremeno su zahvalili premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću i Vladi na jasnoj podršci Izraelu

14.10.2023.
17:16
Luka Batelić/PIXSELL
VOYO logo

Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića nazvalo je nečuvenim, a istovremeno su zahvalili premijeru Andreju Plenkoviću i Vladi na jasnoj podršci Izraelu.

'Nečuvena izjava hrvatskog predsjednika negativno se ističe nasuprot jasnih poruka podrške međunarodnih čelnika koje izražavaju suosjećanje s izraelskim narodom nakon stravičnih scena barbarskog terorističkog napada Hamasa koje su objavljene diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrael zahvaljuje hrvatskom premijeru na riječima potpore Izraelu u pravednom ratu protiv terorističke organizacije Hamas, a zahvaljuje i hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova na odluci da na ulazu u Ministarstvo istakne izraelsku zastavu u znak solidarnosti s izraelskim narodom u ovim teškim vremenima', stoji u objavi Liora Haiata, glasnogovornika izraelskog ministarstva vanjskih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Milanović spornu je izjavu dao odgovarajući na pitanja novinara o isticanju izraelske zastave na zgradi Ministarstva vanjskih poslova u Zagrebu.

Milanović je izjavio sljedeće: "Mislim da je to idiotski potez, uz sve moje simpatije prema Izraelu, koje su, nažalost, izgubili u roku 15 minuta. Nakon onih masakra i grozota koje su učinili hamasovci, koje nitko na Bliskom istoku ne voli, nijedna vlast, ali izgleda da ih, nažalost, voli narod ili dio naroda. Nema mjesta drugim zastavama u Hrvatskoj, osim u strogo reguliranim situacijama – kao što su ovdje zastave nacionalne manjine ili NATO-ova zastava ili zastava EU-a, koje su se počele stavljati na istu ravan kao i hrvatska zastava. Ja ću u svom uredu spustiti zastavu Unije i NATO-a. Malo, ne na pola koplja. Čisto da se vidi da je hrvatska zastava iznad njih jer je to zastava višeg reda. Ovo su nekakve asocijacije koje su sad tu i, u odnosu na Hrvatsku, nisu vječne", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'totalno neprihvatljivo' /

Milanovićeva izjava uzrujala Izraelce: Neki zazivaju povlačenje veleposlanika iz Hrvatske

Image
'totalno neprihvatljivo' /

Milanovićeva izjava uzrujala Izraelce: Neki zazivaju povlačenje veleposlanika iz Hrvatske

POGLEDAJTE VIDEO: Dok HDZ i SDP surađuju na projektima, Plenković i Milanovi i dalje u sukobu. Ovog puta oko rata u Izraelu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo