'Nećemo obračunati PDV na pomoć uplaćenu za Haiti'

Ministar financija najavio je u srijedu Saboru kako Vlada neće naplatiti PDV na uplaćeni novac namjenjen stradalim stanovnicima na potresom ugroženom Haitiju.

27.1.2010.
15:36
VOYO logo

Ministar financija Ivan Šuker pozvao je hrvatski Crveni križ da vladi uputi obračun PDV-a na prikupljeni novac od telefonskih poziva u okviru humanitarne akcije za pomoć stradalima na Haitiju, kako bi Vlada, što je činila i u nekim drugim humanitarnim akcijama, mogla i iznos od PDV-a uključiti u tu akciju.

Šuker je taj poziv uputio odgovarajući na pitanje SDP-ove zastupnice Mirele Holy u saborskom aktualnom prijepodnevu, koju je zanimalo namjerava li Vlada i PDV uključiti u pomoć Haitiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar je podsjetio da je Vlada u nizu humanitarnih akcija "otpisala" PDV u korist tih akcija, ističući da će isto postupiti i na zahtjev Crvenog križa.

Naglasio je, međutim, da je sustav poreza na dodanu vrijednost usuglašen s direktivama EU, te da Vlada pažljivo postupa u tim situacijama, kaneći spriječiti moguće zlouporabe u humanitarnim akcijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nećemo dopustiti nikome da pod krinkom humanitarne akcije vuče novce negdje drugdje", poručio je Šuker.

Prema posljednjim informacijama, Crveni križ u Hrvatskoj za Haiti je prikupio više od 3 milijuna kuna stim da je milijun kuna donirala Vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001270307006

arti-201001260064006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201001210576006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo