reakcija HNS-a /

'Ne zanima nas potencijalna individualna odgovornost Petrova, Marića ili Plenkovića, samo budućnost Agrokora i radna mjesta'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

'Zanima nas isključivo budućnost Agrokora i radna mjesta, a ne potencijalna individualna odgovornost bilo koga, pa tako, ni Bože Petrova, Zdravka Marića ili Andreja Plenkovića', stoji u priopćenju HNS-a

9.10.2017.
17:03
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

"Nastavno na predstavljeno revidirano financijsko izvješće Agrokora d.d. i revidirani konsolidirani financijski izvještaj grupe Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati ponavlja svoj nedavno izrečeni stav u javnosti.

Prošlost Agrokora načelno je svima jako dobro poznata i neupitno je da je riječ o koncernu koji je imao velikog utjecaja na hrvatsku industriju i poljoprivredu. Napravljeno je puno dobrih poteza, ali i onih loših, što je rezultiralo time da je kompanija zapela u velike financijske probleme. Kako je do toga došlo i tko je za to odgovoran istražit će mjerodavna državna tijela i institucije koje će, utvrde li se nepravilnosti, u konačnici postupiti sukladno zakonima Republike Hrvatske".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za HNS je, kao i u mnogim drugim pitanjima, najvažnija budućnost, pa tako i buduće poslovanje Agrokora s fokusom na njegovo daljnje razvijanje, na dobrobit svih njegovih zaposlenika i hrvatskog gospodarstva općenito s naglaskom na vraćanje dugova svim dobavljačima, spašavanje radnih mjesta, te očuvanje hrvatske poljoprivrede i industrijske proizvodnje.

I zaključno, s obzirom na brojne medijske upite naglašavamo da se u sudske procese ne želimo miješati, njih vode za to nadležne institucije. Zanima nas isključivo budućnost Agrokora i radna mjesta, a ne potencijalna individualna odgovornost bilo koga, pa tako, ni Bože Petrova, Zdravka Marića ili Andreja Plenkovića. Pozivamo sve aktere na hrvatskoj političkoj sceni na ozbiljnost i odgovornost u javnoj komunikaciji u slučaju Agrokor", stoji u priopćenju te stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo