Novevski za Dubrovački dnevnik /

'Ne zanima ljude nekakav tamo Agrokor, Todorić i Tedeschi kad se Klepetan vratio Malenoj'

Image
Foto: Slavko Midzor/Ivica Galovic/PIXSELL

'Dok god se ekipa na vlasti ne boji svojih građana toliko da svaku odluku odvagne po tri puta, pi*darije poput ove s Agrokorom postati će sve češće', piše Novevski za Dubrovački dnevnik

22.4.2017.
16:47
Slavko Midzor/Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Kolumnist Davor Novevski za Dubrovački dnevnik poslao je jedinstvenu poruku svim hrvatima - 'Svi na ulice, ne budite guzice!'. 

Istim je riječima naslovio svoj tekst koji govori o SUM-LJAM - "poznatoj indijskoj božici, zaštitnici maloumnika, idiota i nepismenih sponzoruša koje 'sumljaju', ali 'neznaju' da se tako ne piše".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak i nije problem što ta Iva Balent, Todorićeva kćerka, sumlja, ima ih u Hrvatskoj par milijuna koji sumljaju, pogotovo na raznim desničarskim stranicama gdje je količina domoljublja obrnuto proporcionalna obrazovanosti članova. Problem je što Vlada spašava privatnu firmu kojoj je direktorica marketinga žena koja sumlja. Pisanje "sumljam" je dobar razlog za raskid dugogodišnje veze, kamoli za micanje nekoga s direktorske funkcije. Ali, Hrvatska...

Hrvati, kako piše Noveski, ne prosvjeduju iz niza razloga. Najprije zbog tog ovčijeg mentaliteta koji vapi za velikim vođom, čobanom čovjekom kojeg će ovce ljudi slijediti. Prosvjedovali bi mi, ali nema nas ko povesti – često je opravdanje koje nepogrešivo upućuje na kronični nedostatak samosvijesti i želju da netko drugi preuzme odgovornost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A možda Hrvati ne prosvjeduju jer jednostavno imaju pametnijeg posla. Ako je vjerovati našim medijima, ne zanima ljude nekakav tamo Agrokor, Todorić i Tedeschi kad se Klepetan vratio Malenoj, a Maji Šuput je, nećete vjerovati, ispala bradavica dok se slučajno nagnula zavezati nove Gucci čizme.

Dok god se ekipa na vlasti ne boji svojih građana toliko da svaku odluku odvagne po tri puta, pi*darije poput ove s Agrokorom postati će sve češće. Ali vlast se, barem za sada, nema razloga bojati. Jer odgojili su generacije tupavih klonova koji sporo misle, ali brzo govore. Ili što bi rekao genijalni Goran Bare:

"Mislim da su klinci previše lijeni, pretili i da jedu previše čipsa. Puno drkaju po tastaturama, trebali bi više brijati po ulici, organizirati skupove, ako treba potući se s policijom, pokazati silu i snagu. Međutim, sve se svodi na to da imaju 300 prijatelja na Fejsu. Mladež je otišla u tri pi*ke materine."

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo