NE MOŽE SI POMOĆI: / Međimurac (30) ide u zatvor jer neprestano vozi auto iako nikad nije položio vozački, a bio je i pijan

Image

Dobio je 10.000 kuna kazne, a sutkinja ga je kaznila i zatvorom

23.3.2021.
13:22
VOYO logo

U nedjelju, 21. ožujka 2021. godine u 23:25 sati u Držimurcu, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske, zaustavili su Volkswagen Golf, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 30-godišnji vozač, prenosi eMeđimurje.

Alkotestiranjem vozača utvrđeno je kako je upravljao Golfom pod utjecajem alkohola od 1,55 promila. Ujedno, provjerama putem evidencija vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je kako je 30-godišnjak upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita. Policijski službenici uhitili su 30-godišnjaka te ga priveli u Policijsku postaju Prelog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog počinjenja prekršaja upravljanja automobilom pod utjecajem alkohola iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 30-godišnjak je kažnjen izricanjem novčane kazne u iznosu od 10.000 kuna, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Budući da je 30-godišnjak višestruki povratnik u počinjenju prekršaja upravljanja automobilom bez položenog vozačkog ispita, uz optužni prijedlog doveden je dežurnoj sutkinji prekršajnog odjela Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja sutkinja je prihvatila prijedlog policije i okrivljeniku odredila zadržavanje te je potom sproveden u Zatvor u Varaždinu, javlja PU međimurska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo