KAD ĆE TO LJETO? / Ne baš sjajna nedjelja. Kiše i pljuskovi. HAK upozorava: Vozači oprez! Kolnici mokri i skliski, mogući su i odroni

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL /Ilustracija

Tijekom dana gust promet očekuje se na autocestama A1 Zagreb-Ploče-Karamatići i A6 Rijeka-Zagreb, osobito u poslijepodnevnim satima u smjeru Zagreba uz moguća kraća čekanja na naplatama Demerje i Lučko, priopćio je HAK

11.6.2023.
9:41
Goran Kovacic/PIXSELL /Ilustracija
VOYO logo

Kolnici su mjestimice mokri i skliski, a zbog mjestimice obilnije kiše, mogući su i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8), izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Povremena usporavanja, kolone i zastoji mogući su na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi. HAK poziva vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom dana gust promet očekuje se na autocestama A1 Zagreb-Ploče-Karamatići i A6 Rijeka-Zagreb, osobito u poslijepodnevnim satima u smjeru Zagreba uz moguća kraća čekanja na naplatama Demerje i Lučko.

Bit će pojačan promet i na autocesti A3 Bregana-Lipovac uz moguće kolone u zoni radova između čvora Križ i naplate Zagreb Istok u smjeru Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
posebna regulacija /

Zbog odrona i poplava potpuno prekinut promet kroz Obrovac, dijelom i kroz Gračac

Image
posebna regulacija /

Zbog odrona i poplava potpuno prekinut promet kroz Obrovac, dijelom i kroz Gračac

Pojačan promet očekuje se i na autocesti A2 Zagreb-Macelj, A7 Rupa-Rijeka-Šmrika, Istarskom ipsilonu, Ličkoj i Jadranskoj magistrali, u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima prema kopnu te na većini graničnih prijelaza s BiH na ulasku u Hrvatsku gdje su moguća duža čekanja.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac u zonama radova između naplate Zagreb Istok i čvora Križ te između čvorova Jakuševec i Kosnica, vozi se usporeno. Zatvoreni su ulazni krak čvora Jakuševec u smjeru Lipovca (A3), a na čvoru Ivanić Grad izlazni krak iz smjera Lipovca prema Ivanić Gradu te izlazni krak iz Ivanić Grada u smjeru Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj zatvoren je izlazni krak čvora Sveti Križ Začretje iz smjera Zagreba. Zbog radova vozi se dvosmjerno jednim kolnikom na autocestama A2 Zagreb-Macelj između naplate Zaprešić i čvora Zabok i A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Vrata.

Promet teretnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima Bajakovo i Tovarnik. U pomorskom prometu nema poteškoća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjenjivo uz moguću kišu

U unutrašnjosti promjenjivo uz mjestimičnu kišu, a pljuskovi s grmljavinom vjerojatniji su u drugom dijelu dana, kada lokalno mogu biti i izraženiji, prognoza je za nedjelju Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Duž obale bit će barem djelomice sunčano, no lokalno uz mogućnost za poneki pljusak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapuhat će većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu sjeverozapadnjak, a na sjevernom dijelu bura, popodne u jačanju.

Najviša temperatura uglavnom od 19 do 24, na Jadranu 25 do 28 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo