borba traje / Nastavljeno suđenje za Hrvate u Zambiji, najavljena još dva ročišta

Image
Foto: Stringer/PIXSELL

Ishod suđenja ovisi o dvojici odvjetnika, Kelvinu Silwimbuu kojeg je sud Hrvatima dodijelio po službenoj dužnosti te Gideonu Kalandanyuu kojeg su angažirale obitelji uhićenih Hrvata nakon što im je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova ustupilo listu s imenima zambijskih odvjetnika koji bi mogli na sudu dokazati da su uhićeni Hrvati htjeli posvojiti djecu iz sirotišta i da nisu krijumčari ljudima

6.2.2023.
9:44
Stringer/PIXSELL
VOYO logo

U ponedjeljak ujutro nastavilo se suđenje Hrvatima koji su u Zambiji uhićeni još 7. prosinca u zračnoj luci Ndoli zbog sumnje u trgovinu ljudima.

Nakon što su platili 1000 dolara jamčevine, produljenje vize i regulaciju boravišta sudac ih je pustio da se brane sa slobode, a za ovaj tjedan uz današnje, najavljeno je i još jedno 10. veljače, prenosi 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlo ročište odgođeno je zbog toga što nije došao sudac, a na prethodnom su saslušane dvije djelatnice hotela u kojima su boravili Hrvati kao svjedokinje na prijedlog i poziv Državnog odvjetništva u Zambiji. Kao treća svjedokinja saslušana je i djelatnica zračne luke Simon Mwansa Kapwepwe.

Image
Ekskluzivno /

RTL Danas u hotelu u Zambiji u kojem su odsjeli Hrvati prije nego što su uhićeni

Image
Ekskluzivno /

RTL Danas u hotelu u Zambiji u kojem su odsjeli Hrvati prije nego što su uhićeni

Ishod suđenja ovisi o dvojici odvjetnika, Kelvinu Silwimbuu kojeg je sud Hrvatima dodijelio po službenoj dužnosti te Gideonu Kalandanyuu kojeg su angažirale obitelji uhićenih Hrvata nakon što im je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova ustupilo listu s imenima zambijskih odvjetnika koji bi mogli na sudu dokazati da su uhićeni Hrvati htjeli posvojiti djecu iz sirotišta i da nisu krijumčari ljudima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pušteni Hrvati ne smiju napuštati Ndolu, a oduzeli su im putovnice i mobitele, njihove su obitelji zabrinute za njihovo zdravstveno stanje nakon što su gotovo 48 dana proveli u teškim uvjetima, spavali na podu bez kreveta, okruženi kukcima.

Djeca iz sirotišta hrvatski su državljani jer su hrvatski sudovi potvrdili legalizaciju posvajanja siročadi iz DR Kongo nakon što su dobili dokumentaciju zambijskog suda da im se odobrava posvajanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo