Nastavlja se sapunica između Thompsona i Porezne uprave

Pjevač Marko Perković Thompson čini se, morat će državi platiti 1,16 milijuna kuna poreza nakon što je drugostupanjska komisija Porezne uprave potvrdila nalaz iz rujna 2012.

21.1.2013.
7:37
VOYO logo

Po mišljenju Porezne uprave, kojoj se Thompson žalio na nalaz iz rujna, pjevač je stekao imovinu koja je puno vrednija od prihoda koje je prijavio i na koje je platio porez. Također, drugostupanjsko rješenje je potvrdilo nalaz te naredilo da pjevač uplati porez državi u roku od 15 dana ili u protivnom slijedi ovrha.

No, kako piše Novi list, to ne znači da će Thompson na račun državnog proračuna doista odmah i uplatiti taj novac. On ima još jednu mogućnost žalbe, a to je tužba Upravnom sudu, na kojem će osporavati drugostupanjsko rješenje. Uz tu tužbu može priložiti i zahtjev da se privremeno obustavi izvršenje rješenja Porezne uprave, odnosno naplata spomenutih 1,164 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravni sud često je sklon prihvatiti takvu mjeru, a ona je, kako su Novom listu potvrdili u Poreznoj upravi, već ranije odobrena, primjerice pjevačici Vlatki Pokos ili sportskom direktoru Dinama Zoranu Mamiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo