Rešetari / Nastavlja se kampanja: Još jedna općina razmišlja o zabrani rada blagdanima i nedjeljom

Hoće li ta ideja postati stvarnost, odlučit će sami građani brodsko-posavske općine Rešetari

29.10.2018.
16:40
VOYO logo

Nastavlja se kampanja protiv rada nedjeljom. Nakon Ivankova, još jedna općina razmišlja o zabrani rada blagdanima i nedjeljom.

Hoće li ta ideja postati stvarnost, odlučit će sami građani brodsko-posavske općine Rešetari. Doznali smo zašto više ne žele raditi i što time žele postići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto s obitelji, Mirela i ovu nedjelju provodi na radnom mjestu.

"Rad nedjeljom mi dosta teško pada, ali dobro je. Kad bih mogla birati, sigurno bih zabranila rad nedjeljom", smatra prodavačica Mirela Kičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prodavaonicama u Rešetarima, kao i u većini Hrvatske, je prepušteno da sami određuju radno vrijeme. I dok ova pekarnica danas ne radi, odmah susjedni objekt, trgovina, radi do 13 sati. 

Intencija općinskog načelnika je da se to izjednači ako je takva volja građana. A volja, čini se, postoji. S tim se slaže i općinska vlast. Misli da bi ovim potezom mogli podignuti kvalitetu života u selu i usporiti demografski pad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog toga općinsko vijeće odlučilo je pokrenuti inicijativu o zabrani rada nedjeljom i blagdanima svim trgovačkim objektima i pekarnicama. Odmah u startu argument kako će tada pasti promet, smatraju glupim jer kažu svi oni koji nešto trebaju, ako to ne mogu kupiti nedjeljom, kupit će subotom ili ponedjeljkom.

Ako se već rad neradnim danima ne zabrani, treba se adekvatno honorirati, misle stanovnici. Građane u akciji podržava i crkva koja je najveći zagovornik ukidanja rada nedjeljom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo