napredak hrvatskog školstva /

Napokon nastava u jednoj smjeni! Ova općina dobila je jednu od najmodernijih škola: 'Jedva čekamo sjest u klupe'

'Mislim da je to najljepša škola u Hrvatskoj i jedva čekamo sjest u klupe i još naučit novog gradiva, mislim da je sad savršena', kazala je oduševljena učenica

1.4.2021.
12:30
VOYO logo

Školarci općine Jelenje nedaleko od Rijeke, dobili su novu školu, jednu od najmodernijih u Hrvatskoj.

Umjesto nekadašnjih deset učionica stare škole niklo je reprezentativno izdanje, s velikom sportskom dvoranom koja će biti na raspolaganju i lokalnom stanovništvu i sportašima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Svi čekaju odgovor /

Kako će izgledati nova školska godina? Novi ministar obrazovanja mora odabrati između tri scenarija

Image
Svi čekaju odgovor /

Kako će izgledati nova školska godina? Novi ministar obrazovanja mora odabrati između tri scenarija

Škola je završena šest mjeseci prije roka

Do sada su o ovakvoj školi mogli samo sanjati. Lara je osmašica koja će s gotovo 400 učenika umjesto na dvije lokacije u dvije smjene, na nastavu uskoro ići samo ujutro.

"Mislim da je to najljepša škola u Hrvatskoj i jedva čekamo sjest u klupe i još naučit novog gradiva, mislim da je sad savršena", kaže oduševljena učenica Osnovne škole Jelenje- Dražice Lara Žigo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mjestu stare škole s deset učionica izgrađeno je izdanje s 21 učionicom i to šest mjeseci prije roka. Svaka učionica uz klasičnu ima i pametnu ploču, projektor i računalo.

Osim na kvalitetu i funkcionalnost, naglasak je stavljen na sigurnost, osobito u panemijskom vremenu. Svaki učenik će imati svoju klupu. "Recimo, u staroj školi imali smo samo dva ulaza točnije izlaza, u ovom slučaju u novoj zgradi upravo imamo 17", rekla je Dejana Paškvan Žeželj ravnateljica osnovne škole.

U novu školu ići će oko 400 učenika, ali ima mjesta za 600. Novitet je sportska dvorana, prva u povijesti mjesta. Bit će centar kulturnog i sportskog života cijele općine Jelenje.

Učenik Ivan Propat misli da je upravo njegova nova škola najbolja u Hrvatskoj "i teško ju je nadmašit jer ovo stvarno izgleda kao u onim serijama i filmovima američkim koje možemo vidjet na televiziji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petnaesta je škola i sportska dvorana u nizu koje je financirala županija. U izgradnju utrošeno je 41 milijuna kuna od kojih je 60 posto platila županija, a ostatak Općina Jelenje.

Dopusti li korona i mjere, dječji smijeh školom će odzvanjati nakon proljetnih praznika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo