'Extra TV' /

Nakon radijske postaje, Hrvatska dobiva i prvi specijalizirani TV kanal za ljubitelje 'lakih nota'

Image
Foto: Marko Prpic/Vecernji list

Kada će na prvoj narodnjačkoj glazbenoj televiziji u Hrvata početi s emitiranjem 24-satnog TV programa, imena eventualnih voditelja i sadržaje potencijalnih emisija, još ne žele otkriti

6.6.2018.
17:15
Marko Prpic/Vecernji list
VOYO logo

Nakon što se u Zagrebu pojavila prva radijska postaja specijalizirana za turbo-folk glazbu Extra FM, uskoro će se pojaviti i specijalizirana TV postaja s istim sadržajem. 

Naime, Vijeće za elektroničke medije je, jednoglasnom odlukom i na razdoblje od deset godina, trgovačkom društvu EXTRA FM d.o.o. nedavno dalo dopuštenje za satelitski, internetski, kabelski i druge oblike prijenosa audiovizualnog programa spomenutog kanala, piše Slobodna Dalmacija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubitelji narodne glazbe tako će na svoju veliku radost, a istodobno uz ogorčenje mnogih protivnika 'lakih ritmova' uskoro moći uživati i u spotovima omiljenih izvođača na specijaliziranom TV kanalu čije će sjedište također biti na adresi Većeslava Holjevca, te koji će emitirati po uzoru na DM SAT televiziju i slične kanale. Avenija Većeslava Holjevca 29 inače je adresa radijske grupacije koju tvore Antena Zagreb, Narodni radio, Enter Gold FM i Extra FM.

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>S emitiranjem počeo prvi narodnjački radio: istražujemo fenomen glazbe koju sluša i predsjednica

>>Svi protiv njih, a Extra FM od jučer najslušaniji: 'Može li Ceca i ona njena 'Da raskinem s njom?''

>>Narod na aparatima, cajke u domovima: imali smo ih puno prije zahvaljujući - našim estradnjacima

Kada će na prvoj narodnjačkoj glazbenoj televiziji u Hrvata početi s emitiranjem 24-satnog TV programa, imena eventualnih voditelja i sadržaje potencijalnih emisija, još ne žele otkriti, kako vlasnik ExTRA TV kanala Davor Gavranić tako ni Antonio Luka Radanović, odgovorna osoba u tvrtki EXTRA FM d. o.o., koja stoji iza novog TV kanala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemamo definiran datum početka emitiranja, jer smo u pripremi cijelog projekta. Ne znamo još sve detalje, ali ćemo, u svakom slučaju, na vrijeme izići s PR člankom u kojemu će stajati sve pojedinosti. Ima dosta faktora koji će o tome odlučivati, a koji ne ovise o nama", rekao je Antonio Luka Radanović. 

ExTRA TV predstavlja specijalizirani televizijski kanal čiji je sadržaj u 95-postotnom obliku glazbeni uz ostatak koji se odnosi na audiovizualnu komercijalnu komunikaciju, točnije reklamni sadržaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Programom dominira pop i zabavna glazba hrvatskih i stranih (regionalnih) izvođača. Isti je moderno koncipiran, dinamičan i pripremljen u duhu svjetskih aktualnih trendova kada su u pitanju glazbene TV forme", ističe se u zahtjevu. 

ExTRA TV će, naveli su njegovi pokretači, u svojemu programu objedinjavati 25 posto hrvatskih audiovizualnih djela, početnih 25 posto udjela europskih djela, početnih 10 posto udjela nezavisne produkcije, te 5 posto dijela vlastite proizvodnje. Program će biti dostupan u sklopu Vipnetova i MaxTV paketa, kao i putem kabelskog operatera Bnet, piše Slobodna Dalmacija. 

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo