Nakon preuzimanja ministarstva /

Novi ministar graditeljstva Predrag Štromar otkrio što će biti s porezom na nekretnine

Image
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Na upit novinara hoće li nastaviti s uvođenjem zakona o porezu na nekretnine, Štromar je kazao da će pravi zakon, koji će biti dio zakona o porezu na imovinu, na snagu stupiti poslije 2020. godine

13.6.2017.
14:13
Dalibor Urukalović/PIXSELL
VOYO logo

Novi ministar graditeljstva Predrag Štromar preuzeo je ministarstvo od Lovre Kuščevića. Dosadašnji ministar rekao je da je Štromaru ostavio sređeno ministarstvo i da je bitno da se projekti nastave.

"Stabilnost Vlade je bitna, funkcioniranje države, ako toga ne bude ja sam spreman napustiti koaliciju", poručio je Kuščević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte:

Za ploču s nastpisom 'Za dom, spremni' nije želio reći stav, poručio je da je u Vladu uputio svoje mišljenje te da ćemo to imati prilike vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit novinara hoće li nastaviti s uvođenjem zakona o porezu na nekretnine, Štromar je kazao da će pravi zakon, koji će biti dio zakona o porezu na imovinu, na snagu stupiti poslije 2020. godine, dok sadašnji zahvat nije pravi porez na nekretnine već transformacija komunalne naknade u porez.

"Sigurno da će ovaj porez biti bolji jer će obuhvatiti još neke aktivnosti, u smislu da građani koji imaju veće nekretnine manje vrijednosti ipak ne plaćaju komunalnu naknadu koju su do sada plaćali", ustvrdio je Štromar.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo