GRAD DRUGOG REDA / Nakon policije, iz Šibenika odlazi i HEP?

Image

Nakon velike reforme Policijske uprave na razini Hrvatske koja predviđa četiri velika regionalna centra i kojom se gasi PU Šibensko – kninska, kako zasad stvari stoje, Krešimirov grad izgubit će i sjedište HEP-a.

22.7.2016.
11:13
VOYO logo

Priča o restrukturiranju, nazvana Projekt Tesla, obavijena je velom tajni – djelatnici HEP-a, a i javnost, tek su mutno upoznati s restrukturiranjem koje kuca na vrata, zbog kojeg bi mogli ostati bez radnih mjesta i koje predviđa gašenje lokalnih distribucijskih centara, piše Šibenski portal

Svim radnicima Hrvatske elektroprivrede poslan je mail u kojem se na 12 stranica obrazlažu detalji predstojeće reforme, kao i sam početak priče, još 2012. godine kada je, citiramo, ‘Hrvatska elektroprivreda postala stranačka firma Radimira Čačića, Vesne Pusić i HNS-a’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznajemo, sporni mail poslao je upravo radnik iz Šibenika, a uskoro je zaprimio i poziv s vrha. Uslijedilo je posipanje pepelom i slanje još jednog maila, ponovno svim radnicima, u kojem autor opovrgava tvrdnje iz prethodnog.

Radimir Čačić svojedobno je zamislio da HEP investicijama pokrene gospodarstvo. Ukinuta je odredba da na rukovodeća mjesta u HEP-u mogu doći samo dugogodišnji radnici HEP-a s iskustvom  u rukovođenju i kreće stranačko kadroviranje, početak je teksta poslanog HEP-ovim zaposlenicima. Autori maila navode čak 30 imena, a najvećim su dijelom to HNS-ovci postavljeni na rukovodeće pozicije, među kojima je i direktor Elektre Šibenik, Ozren Nadoveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ilustraciju stranačkog kadroviranja, tu su još i Tomislav Šerić, predsjednik Uprave HEP-a i HNS-ovac koji je prije dolaska u HEP pet godina vodio pizzeriju u Osijeku, i Lidija Gašparović, koja je u HEP došla s HRT-a gdje se natjecala za ravnateljicu i izgubila, a po struci je veterinarka.

Cijeli tekst pročitajte na Šibenskom portalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo