probudile se institucije / Nakon našeg priloga o pedofilu koji je zatvor odgađao bolovanjem, reagirao i sud: Šalju ga u Remetinec!

Godinama se opravdavao potvrdama o zdravstvenim problemima, iako je radio fizički posao na crno

21.11.2018.
18:54
VOYO logo

Nakon RTL-ovog priloga o osuđenom pedofilu koji je vještom manipulacijom propisima odgađao zatvorsku kaznu, probudile su se i institucije. 

Osuđenik se na izvršavanje kazne mora javiti danas. Prethodno se godinama opravdavao potvrdama o zdravstvenim problemima, iako je svo to vrijeme radio fizički posao na crno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već dvije godine živi u Baranji - umjesto iza zatvorskih rešetaka. Jer toliko je prošlo od pravomoćne presude za pedofiliju, a žrtve koje je spolno zlostavljao već su punoljetne. Njegova bivša životna partnerica svjedoči stravičnim stvarima koje je radio.

“Osim toga za šta je osuđen zadnje, obiteljski je nasilnik, pijanac. Ima podršku svoje obitelji što mi je za nepovjerovati da netko podržava takve ljude”, ističe njegova bivša partnerica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL je otkrio kako je zatvor izbjegao ulažući molbe na osnovu liječničkih potvrda o narušenom zdravstvenom stanju nakon što mu je, navodno, automobil s dizalice pao na glavu. Međutim to ga nije spriječilo da radi u šumariji, I to na crno, a na fizikalne terapije nije išao. Ta je činjenica, čini se, došla I do suda.

Osuđenik, županijskom sudu u Osijek podnosi čak trinaest zahtjeva za odgodu izvršenja zatvorske kazne I to na osnovu zdravstvenih problema. Onaj jedanaesti zahtjev koji je podnesen još protekloga mjeseca u listopadu – sudac odbija. Što znači da dvanaesti I trinaesti zahtjev za odgodu postaju nedopuštenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A to pak znači da se osuđenik mora javiti na izvršavanje zatvorske kazne u Remetincu, I to danas do ponoći.

Ako to ne učini dobrovoljno, sud donosi odluku o prisilnom zatvaranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pravda je došla na svoje ali mislim da je dvije godine za žrtvu čekanja da on zaista završi u zatvoru bila puna patnje puna straha. Straha za vlastiti život, iseljenja iz grada, ne samo iz grada već otiči na drugi kraj države, mislim da je zaista sramotno”, kaže Anita Papa iz 'Udruge Lavice'.

A kada bude zatvoren, mnogi će biti mirni. Barem na kratko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bili smo u strahu jer mogao je to ponoviti u ovih 28 mjeseci koliko nije odslužio odsluživao kaznu a pravomoćna je. Da ne bi napravio nekome nešto, da nam se ne bi približio. Da ne bi imao susrete I druženja s djecom. A sad kada ide u zatvor sad ćemo odahnuti iako na kratko samo na dvije godine. A što ćemo poslije? Ne znam”, kaže njegova bivša partnerica.

Ipak, ostavlja se otvoreno pitanje koliko je takvih slučajeva? Jer sud naprosto mora odlučivati na osnovu liječničkih potvrda, koje u ovom slučaju nisu pokazale pravu sliku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo