PLATFORMA CIJEPISE /

Nakon Ministarstva zdravstva i Ericssona Nikole Tesle, oglasio se IN2, evo što kažu

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

"Ovaj sustav danas godišnje naručuje više od 4 milijuna pacijenata u RH iz preko 5000 ordinacija primarne zdravstvene zaštite u više od 60 bolnica i sve domove zdravlja", stoji, između ostalog, u priopćenju

16.4.2021.
14:07
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Kako iz Ministarstva zdravstva tvrde, proces angažiranja dobavljača za platformu Cijepise provodio u skladu s odredbama Zakona o javnoj nabavi. Upravo ta izjava je reakcija na niz medijskih objava o pogodovanju pojedinim dobavljačima koji su angažirani u izradi platforme Cijepise.

Nakon priopćenja Ministarstva zdravstva, oglasila se i tvrtka Ericsson Nikola Tesla iz koje ističu kako nisu sudjelovali u izradi navedene stranice. Ubrzo nakon Ericssona Nikola Tesla, oglasio se i IN2, dugogodišnji strateški partner Ministarstva zdravstva u razvoju Centralnog zdravstvenog informacijskog sustava Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte njihovo priopćenje u cijelosti:

"Povodom medijskih napisa vezanih uz izradu i funkcioniranje web stranice cijepise.zdravlje.hr, u interesu razumijevanja uloge tvrtke IN2 u projektu izjavljujemo sljedeće: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IN2 je dugogodišnji strateški partner Ministarstva zdravstva u razvoju Centralnog zdravstvenog informacijskog sustava Republike Hrvatske (CEZIH) zadužen za izgradnju i održavanje središnjeg sustava eNaručivanje koji uključuje e-Liste čekanja, e-Naručivanje, e-Prioritetno naručivanje, Središnji kalendar za praćenje ugovorenih kapaciteta i Središnji kalendar za praćenje slobodnih termina. 

Na temelju postojećeg ugovora za održavanje i nadogradnju ovog sustava, IN2 je zadužen za njegovu prilagodbu potrebama procesa naručivanja građana na cijepljenje protiv bolesti Covid-19. Sama stranica cijepise.zdravlje.hr nije dio sustava eNaručivanje. Svoju ulogu u ovom složenom projektu IN2 obavlja u skladu sa svim postojećim ugovorima s naručiteljem, transparentno i profesionalno.  

Image
Saga se nastavlja /

CijepiSe: Prvo se oglasilo Ministarstvo zdravstva, a sad i Ericsson Nikola Tesla: 'Mi nemamo ništa s tim'

Image
Saga se nastavlja /

CijepiSe: Prvo se oglasilo Ministarstvo zdravstva, a sad i Ericsson Nikola Tesla: 'Mi nemamo ništa s tim'

Sustav eNaručivanje je dizajniran i izgrađen 2012. godine, u potpunosti isporučen kao komponenta CEZIH-a 2013. godine. Sustav je Microsoft 2013. proglasio najboljim svjetskim softverskim rješenjem u području zdravstva. Ovaj sustav danas godišnje naručuje više od 4 milijuna pacijenata u RH iz preko 5000 ordinacija primarne zdravstvene zaštite u više od 60 bolnica i sve domove zdravlja, za više od 700 medicinskih postupaka. Isti je sustav IN2 isporučio i održava i u Republici Sloveniji.", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo