mamić ponovno izbačen, lovren promijenio iskaz / Nakon kaosa na suđenju Zdravka Mamića u Osijeku: Lovren i Mamić u Maksimiru prije sutrašnje utakmice

Zdravko Mamić, kao i Dejan Lovren, u međuvremenu su se vratili u Maksimir, gdje za nekoliko minuta počinje trening reprezentacije koja sutra igra kvalifikacijsku utakmicu protiv

1.9.2017.
18:41
VOYO logo

Zdravko Mamić ponovno se pobrinuo za predstavu u nastavku suđenja njemu i suradnicima za izvlačenje 116 milijuna kuna iz nogometnog kluba Dinamo. Na Županijskom sudu u Osijeku svjedočio je bivši Dinamov stoper Dejan Lovren, uz Luku Modrića jedan od ključnih svjedoka tužitelja. Unatoč sučevu upozorenju na početku ročišta, Zdravko Mamić opet je u svom stilu reagirao na, kako je to nazvao, manipuliranje svjedokom.

Zdravko Mamić, kao i Dejan Lovren, u međuvremenu su se vratili u Maksimir, gdje za nekoliko minuta počinje trening reprezentacije koja sutra igra kvalifikacijsku utakmicu protiv.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reakcije Vatenih po običaju nema, iz HNS-a su poručili da su u potpunosti fokusirani na sutrašnju utakmicu i trenutačno samo o tome razmišljaju. A čini se da četverosatno svjedočenje nije iscrpilo Lovrena, a ročište je izgledalo nalik onome na kojem bio Luka Modrić. 

Na štakama je prvi ušao u sudnicu Mamić, da bi ga sudac odmah upozorio da ne radi ispade: "Ako se ne bude pridržavao reda u sudnici, da će biti udaljen do okončanja dokaznog postupka. Jeste li razumjeli", poručio mu je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovoj je raspravi konačno na red došao jedan od najatraktivnijih i za tužitelje najvažnijih svjedoka. Bivši stoper Dinama rekao je kako je sve ugovore i anekse vodila njegova majka koja je sa Zdravkom Mamićem dogovorila da mu pripadne 50 posto od transfera.

"Sada točno iskreno se ne mogu sjetit kada sam to potpisao, ali sam siguran da sam to potpisao ranije nego 2009.", izjavuio je svjedok Dejan Lovren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu su Lovrenu tužitelji predočili drugačiji iskaz o istoj stvari koji je dao pred USKOK-om. A onda je glavnu ulogu ponovno preuzeo Mamić i optužio sud za manipuliranje svjedokom.  

"Jeste sad sretni svi? Jeste sretni koliko manipulirate svih svjedoka! Hoćete krvi moje, hoćete džigerice moje? Sramite se svi koliko vas ima! Sramite se svi koliko vas ima!", povikao je okrivljenik Zdravko Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku je Lovren pokušao objasniti i zbog čega je pred USKOK-om govorio drukčije.

"Gledajte, taj dan kad su oni mene pozvali na ispitivanje, mislim ovo nema veze s vezom. Meni je kćerka, kao prvo, bila na operacijskom stolu, oni su me izvukli iz oblnice, došao sam prviatnim letom u Zagrebu, nisam igrao utakmicu, bio šest sati na ispitivanju. Meni mozak uopće u tom trenutku nije funkcionirao. Očito sam mislio da sam tad to potpisao, šta ja znam", rekao je Lovren. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je i zašto je 25 milijuna kuna koje mu je Dinamo uplatio nakon transfera u Lyon istog dana proslijedio Zoranu Mamiću.

"Ja i Zoran smo bili suigrači i prijatelji prije toga. On je u jednom trenutku došao do mene i pitao o posudbi novca. BLIC Sad ne znam iz kojeg razloga je on tražio taj novac, u vezi nekih poslovnih ulaganja, nemam pojma, tako da sam bez razmišljanja posudio novac", kazao je Lovren. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovren je priznao da je za vrijeme postupka kontaktirao sa Zdravkom Mamicem, ali tvrdi da se nisu dogovarali kako će svjedočiti. Nakon gotovo četiri sata u sudnici, sjeo je u automobil u koji se malo kasnije ukrcao i Mamić. Obojica su napustili sud bez komentara.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo