NAJVIŠE ZA SPORT / Grad Zagreb gotovo pet milijuna kuna daje udrugama

Grad Zagreb ove će godine s gotovo pet milijuna kuna (4.898.500 kuna) sufinancirati programe/projekte udruga i drugih pravnih i fizičkih osoba iz područja socijalnog značenja.

4.4.2015.
10:54
VOYO logo

Na internetskim stranicama grada Zagreba objavljeni su rezultati javnog natječaja. Povjerenstvo za odabir programa/projekata iz područja socijalnog značenja odabralo je za sufinanciranje programe/projekte od socijalnog i humanitarnog značenja za osobe starije životne dobi, žrtve nasilja, socijalno ugrožene osobe koje nisu uključene u sustav socijalne skrbi i osobe kojima je potrebna psihosocijalna pomoć.

Za sufinanciranje su odabrani i programi/projekti prevencije neprihvatljiva ponašanja djece i mladeži koji se odnose na sport, tehničku kulturu, sociopedagoško područje te na kulturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše novca - 985.000 kuna grad je dodijelio 48 sportskih udruga za programe i projekte prevencije neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži. Najviše novca - 55.000 kuna dobio je Centar za sportsko rekreativne i zdravstvene aktivnosti - za preventivno i korektivno vježbanje i plivanje te Taekwondo klub "Jastreb" 45.000 kuna. Športsko-ribolovna udruga "Bukovac-Maksimir" dobila je 40.000 kuna za ekološko-ribolovni program rada s mlađim uzrastima.

Grad Zagreb ukupno je dodijelio 983.000 kuna i za programe/projekte 44 udruge vezane za sociopedagoške projekte kojima je svrha prevencija neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži, a najviše je novca - 70.000 kuna dobilo Udruženje "Djeca prva" za prevenciju neprihvatljivog ponašanja djece. Po 50.000 kuna dobili su Zagrebačko savjetovalište protiv nasilja djece i mladih "Luka Ritz" za program "Vidljiv, važan, snažan 2" te Udruga "Hrabri telefon" za dječju kuću Borovje - prevenciju u lokalnoj zajednici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Zagreb dodijelio je i 942.000 kuna za 41 program/projekat udruga koji su namijenjeni osobama kojima je potrebna psihosocijalna pomoć. Najviše novca - 95.000 kuna dobilo je Društvo za psihološku pomoć za Savjetovalište centra za djecu, mlade i obitelj "Modus". Udruga "Plavi telefon" i njezina "Linija pomoći" dobila je 45.000 kuna, a Udruga roditelja "Korak po korak" za Savjetovalište MAMA JE MAMA za maloljetne trudnice i roditelje dobila je 43.000 kuna.

Grad Zagreb dodijelio je za 32 programa/projekata udruga za tehničku kulturu, kojima je svrha prevencija neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži, 534.000 kuna, a najviše novca - 40.000 kuna dobio je Zagrebački zrakoplovno tehnički savez Rudolfa Perešina za tečajeve i natjecanja u raketnome i zrakoplovnom modelarstvu za djecu i mladež. Zagrebačka zajednica tehničke kulture dobila je 30.000 kuna za program/projekt "Inform@".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Zagreb je za 27 programa/projekata udruga u kulturi vezano za prevenciju neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži dodijelio ukupno 496.500 kuna, a najviše novca pojedinačno - 40.000 kuna dobilo je Športsko rekreacijsko društvo "Ritam zona" za plesne radionice za djecu i mlade. Po 35.000 kuna dodijeljeno je Hrvatskom kulturnom umjetničkom društvu "Željezničar" za Malu školu folklora te Uhuli - Udruzi hrvatskih učitelja likovne izobrazbe za kreativne radionice za djecu i mladež.

Grad je dodijelio i 435.000 kuna za 26 programa/projekata od socijalnoga i humanitarnog značenja za osobe starije životne dobi. Najviše novca - 40.000 kuna dodijeljeno je Udruzi "Prisutnost" za telekomunikacijska pomagala u službi starijih osoba i osoba s invaliditetom. Caritas Zagrebačke nadbiskupije dobio je 35.000 kuna za karitativnu skrb za starije, nemoćne i bolesne osobe u njihovoj kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodijeljeno je i 348.000 kuna za 14 programa/projekata udruga namijenjenih socijalno ugroženim osobama koje nisu uključene u sustav socijalne skrbi. Najviše novca - 55.000 kuna dobio je Ceraneo - Centar za razvoj neprofitnih organizacija za program/projekt "Socijalno vijeće grada Zagreba", a Udruga "Pragma" za program/projekt "Želim znati - pravo na stan" dobila je 45.000 kuna. Udruga "Susjed susjedu pomaže" za program/projekt "Susjed susjedu poklanja" dobila je 40.000 kuna.

Grad Zagreb dodijelio je 175.000 kuna za pet programa/projekata udruga namijenjenih žrtvama nasilja. Hrabri telefon je za program/projekt savjetodavne linije za djecu i roditelje dobio 55.000 kuna, a Udruga B.a.B.e. za Savjetovalište za prevenciju i suzbijanje svih oblika nasilnog ponašanja u obitelji te Ženska soba – Centar za seksualna prava za Centar za žrtve seksualnog nasilja dobile su po 40.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike