NAJOMRAŽENIJI POSLODAVAC U HRVATSKOJ: /

'Zar nije logično da trošite u firmi u kojoj radite?'

Image
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
10.7.2016.
16:15
Goran Ferbezar/PIXSELL
VOYO logo

Od mjenjačnica i pekara, do trgovina i sala za vjenčanje Stanić ima 12 tvrtki s ukupnim godišnjim prihodom od oko 650 milijuna kuna, 1200 zaposlenih te kako ističe "nešto više od 120 djelatnica na porodiljnom".

Image
BOSO OTKRIO TKO GA JE NAPAO: /

'Htio me pregaziti autom, a onda je krenuo kolcem... Prijete mi smrću'

Image
BOSO OTKRIO TKO GA JE NAPAO: /

'Htio me pregaziti autom, a onda je krenuo kolcem... Prijete mi smrću'

Kako je rekao u intervjuu za Jutarnji informacija kako na vjenčanje šalje kobasice kojima je istekao rok trajanja je pogrešno prozumačen službeni mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Robu koja je na otprilike jednu trećinu do isteka roka trajanja poslovođa mora staviti na rasprodaju. Ako je proda dobro, a ako ne hrana ide na uništavanje. Dobavljač je uništava jer mu nije u interesu da mi imamo gubitke. Inače sala uglavnom baca najviše hrane jer iza svakog događanja ostane višak hrane, a kontejner za uništenje je pokraj sale za svatove pa je krivo napisano da ih prebace u salu. "

Trošite u firmi u kojoj zaradite

Nesporazumom smatra i mail iz marketinga kojim se traži od zaposlenika da moraju podnijeti izvješće kako su potrošili 700 kuna u trgovinama Boso čak i ako su na bolovanju ili porodiljnom, a tvrdi i kako rečenica da "ima višak radne snage pa će se kod otkaza voditi računa o potrošnji" nije prijetnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja se ispričavam ako su ljudi to tako shvatili. Nije bila namjera, ali zar nije logično da trošite u firmi u kojoj radite" pita se Bosiljko te ističe kako nitko kažnjen jer nije potrošio 700 kuna te kako je to ukinuto prije dvije godine.

Često koristim metafore

Priznaje da je pogriješio kada je radnike nazvao stadom, ali pravda se kako i inače koristi metafore te da bi sada iskoristio frazu "glava obitelji".

I kazne i nagrade od 200 kuna za ostvarenje odnosno neostvarenje norme za prodaju pekarskih proizvoda pripisuje nesporazumu.

Kaže kako je netko koristio pogrešan termin te da ako se prodaju, nagrađuju djelatnike s 200 kuna, a ako ne 200 kuna im se skida sa stimulacije, ali da se plaće ne dira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Male plaće

I sam je svjestan da blagajnice rade za mizeriju.

"Plaće su jako male, ali ja se nadam da ćemo u nekom skorom vremenu stvoriti uvjete da ih povećamo. Kada bismo digli maržu tri posto, mogli bismo podići plaću 30 posto. Razmišljali smo i o tome, ali kupac koji ima malo novca traži najjeftiniju robu, a radnik najveću moguću plaću. To je nemoguće spojiti. Kada bi samo jednu godinu radili s minusom sve bi nam banke odmah otkazale kredite i imali bi potop sistema" kaže Stanić koji ističe kako je Slavonija prilično siromašna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo