Hrvatska je u nikada nesigurnijim okolnostima zaokružila iznimno uspješnu turističku sezonu. Osam posto veći iznos računa fiskaliziran je prošli tjedan u ugostiteljstvu i turizmu nego u istom razdoblju pretpandemijske 2019. godine. Izdano je 20 posto manje računa, ali se trošilo više
A da su ljudi najvažniji za uspjeh svakog posla, nije tajna. Za RTL Danas Boris Mišević razgovarao je s jednom od zvijezda ovogodišnje turističke sezone koja je osvojila nagradu na nedavno završenim Danima turizma.
Radi se o Snježani Jokić, najboljoj kuharici ove sezone koja iza sebe ima 27 godina rada.
"Iznenađena sam. Puno mi znači da je netko prepoznao moj rad i trud", komentirala je činjenicu da je od svih ugostiteljskih radnika na Jadranu ta prestižna titula pripala upravo njoj.
Na pitanje je li ikada išla na godišnji odmor, Jokić u šali kaže kako se to ugostiteljske radnike ne pita jer za njih nema godišnjeg odmora, pogotovo u sezoni. To znači da u 27 godina nikada nije bila na ljetnom godišnjem odmoru.
Jokić kaže kako najradije sprema roštilj, a zanimljive su joj i pizze s obzirom na to da ne voli monotone poslove.
"Gosti vole sve i žele probati uvijek nešto novo. To da su zadovoljni vidi se po popunjenosti hotela", rekla je.
A hotel u kojem radi, a koji se nalazi u Novom Vinodolskom, je prepun unatoč tome što je početak 11 mjeseca.
"Ja to u ovih 27 godina nisam doživjela, da hotel bude tako pun i ne vidi se baš pražnjenje", za kraj je rekla Jokić koja će nagradu staviti na zid u dnevnom boravku.