napetost u orašju ne jenjava /

Najavljena blokada prometnica: 'Očevi su u ratu branili svoju djecu, a sad je došlo vrijeme da djeca brane očeve'

Image
Foto: Ivica Galović/Pixsell

'Zašto ih nisu pustili da se brane sa slobode pa, tko je kriv, neka odgovara', pita se Željko Matuzović, sin uhićenog generala Đure Matuzovića

6.11.2016.
11:22
Ivica Galović/Pixsell
VOYO logo
Image
radni sastanak /

Medved s braniteljima HV-a i HVO-a: 'Vlada RH će pronaći najbolji model kako podržati Hrvate u BiH'

Image
radni sastanak /

Medved s braniteljima HV-a i HVO-a: 'Vlada RH će pronaći najbolji model kako podržati Hrvate u BiH'

Vijeće branitelja Federacije BiH najavilo je blokadu prometnica koje iz federacije vode prema Republici Srpskoj te blokadu državnih institucija BiH ako se odmah, a najkasnije do ponedjeljka uhićeni ne puste na slobodu, piše Večernji list.

"Očevi su u ratu branili svoju djecu, a sad je došlo vrijeme da djeca brane očeve – izgovara Željko Matuzović, sin uhićenog generala Đure Matuzovića, u ratu prvog zapovjednika 106. brigade HVO-a Orašje i zapovjednika zbornog zapovjedništva Orašje kojeg se tereti za ratni zločin počinjen nad srpskim stanovništvom. – Da je to mjesto dobro bilo, ne bi njemu dopalo", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko dana prije uhićenja agenti SIPA-e Matuzovića su zvali na kućni telefon, ali on je u to vrijeme bio u Osijeku, kod sina Zlatka. Obitelj mu je prenijela poruku i general im se javio. Tada je doznao da će ga “za nekoliko dana trebati”.

"Da je htio, mogao je ostati u Hrvatskoj. I nikome ništa. Al’ on nije takav čovjek. Njemu bi još teže bilo da su ove ljude pohapsili, a da nije s njima. Ovo što se sada događa ova naša sredina jednostavno nije zaslužila. Pa mi smo samo branili svoje, a oni sada, nakon toliko godina, pritvaraju ljude. Zašto ih nisu pustili da se brane sa slobode pa, tko je kriv, neka odgovara", pitaju se i Željko Matuzović, ali i njegovi sumještani, i Hrvati i Bošnjaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikome nije jasno ni zašto još uvijek nisu procesuirani Srbi zbog ratnog zločina počinjenog u Bosanskom Šamcu kao ni zašto su uhićeni pa pušteni da se brane sa slobode Srbi osumnjičeni za zločin u logoru Batkovići kod Bijeljine u kojem su muškarci premlaćivani, a žene i djeca silovani, za zločin u Vlasenici gdje je ubijeno šezdesetak ljudi, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo