Rasprava o autorskim pravima /

Nadahnuto u Saboru: Bunjac recitira budnicu, Culej se služi citatima iz Biblije

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Tijekom rasprave o Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima pojedini saborski zastupnici u svojim su izlaganjima bili tradicionalno kreativni

3.2.2017.
13:10
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Zastupnik Živog zida Branimir Bunjac u Saboru je iskoristio svoje vrijeme i za recitiranje stihova hrvatske domoljubne pjesme "Ustani,bane". Bunjac je priznao kako time čini kažnjivo djelo, jer nije dobio ovlaštenje za korištenje dotičnih stihova, stoga se njegovo izgovaranje stihova tradicijske pjesme može smatrati povredom autorskih prava.

Pozornost je na sebe privukao i Stevo Culej, koji se poslužio citatima iz Biblije. Culej je u raspravi o izmjenama Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima istaknuo kako je bivši predsjednik Ivo Josipović taj koji je najviše zaradio na naknadama od autorskih prava. "Tko će platiti našim slavonskim bećarima?" - Nakon toga se zapitao Culej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-ovac Gordan Maras kazao je kako je paradoks što osumnjičeni plagijator, misleći na ministra znanosti i obrazovanja Pavu Barišića, brani upravo zakon koji se tiče autorskih prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo