Načelnik 'čarobnjak' zemlju od 40.000 kuna pretvorio u posjed vrijedan 8 milijuna?

1.3.2013.
15:42
VOYO logo

''Sada žalim što sam dao zahtjev za urbanizaciju 2005. godine. Kupio sam zemlju od šogora na nagovor pokojnoga tasta, a poslije i moje djece. Prodaja te zemlje, oko 4 hektara, ne zanima me pa tako ni priče o njezinoj vrijednosti. Pošteno sam sve platio, prijavio u imovinskoj kartici, nikome nisam uskratio ni milimetar, a ako netko opet bude provjeravao i naišao na bilo kakve nepravilnosti, pogrešku ću priznati. Nakon prijave USKOK-u 2008. godine ispitali su mene, sve članove Poglavarstva i Općinskog vijeća i nisu ništa pronašli'', kazao je Ivan Mijandrušić, načelnik općine Gračišće pokraj Pazina, koji se na skorim lokalnim izborima nada i četvrtome mandatu.

Ovih ga dana javno prozivaju da je, zahvaljujući političkoj poziciji načelnika, uspio urbanizirati poljoprivredno zemljište u Mandalenićima gdje živi i tako, tvrde, povećati vrijednost vlastitih nekretnina sa 40 tisuća na čak osam milijuna kuna. Mijandrušić pak kaže da je urbanizacija njegova zemljišta prošla svu zakonsku proceduru. Uvjeren je da je riječ o podmetanju nekolicine bivših stranačkih kolega, ali i osobnom obračunu jednoga od prvih susjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši općinski vijećnik na listi IDS-a Stanko Pužar, ali ne i član IDS-a, tvrdi:

'Načelnik Mijandrušić je apsolutni vladar općine Gračišće'

''Ja sam zviždač koji je rekao istinu, nakon čega sam imao problema s policijom i sudom. Počelo je u siječnju 2007., kada smo preko novina doznali da se u našem selu Salamunišću nešto događa. Urbanizirala se površina od 6 hektara, nama nepoznatome čovjeku, vlasniku zagrebačke tvrtke, i još dva hektara, rukovoditelju u jednij istarskoj tvrtki. Vlasnici parcela, nekoliko vijećnika i ja tražili smo preko Mjesnog odbora sastanak s načelnikom. Susreli smo se u lipnju 2007. Mijandrušić, njegov zamjenik Damir Bačac i Marijan Brozan, predsjednik Općinskog vijeća, prijavili su me da sam im na sastanku prijetio šakom. Pet smo se godina sudili, Državno odvjetništvo sve je odbacilo, ali je Mijandrušić protiv mene podnio privatnu tužbu i dobio. Osuđen sam na šest mjeseci zatvora, uvjetno godinu dana. Oduzeli su mi i lovačku pušku'', priča Pužar. Mještani Salamunišća, njih 22 koliko je u selu punoljetnih, svojim su potpisima tada dali prigovor Poglavarstvu na urbanizaciju zemljišta, ali to nije pomoglo. Pužar se žali kako njegovo troje djece nema gdje sagraditi kuće iako ima 16 hektara zemlje, a samo ih cesta dijeli od zemlje na kojoj je urbanizacija omogućena, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I predsjednik Mjesnog odbora Josip Šabanović tvrdi da je načelnik Mijandrušić "apsolutni vladar općine Gračišće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo