Najveća adventska utrka / Na Zagreb Advent Runu trčalo više od 2000 ljudi za žene oboljele od raka: 'Neopisiv je osjećaj vidjeti sve te ljude'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Utrka ima humanitarni karakter pa će se dio sredstava od kotizacija donirati Udruzi 'Nismo same' za projekt 'Nisi sama – ideš s nama'

12.12.2021.
16:00
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

U nedjelju je ispred hotela The Westin Zagreb u podne započela blagdanska utrka pod nazivom Zagreb Advent Run, koja je okupila 2132 sudionika koji su u šarenim kostimima otrčali i prehodali pet i 10 kilometara.

Utrka ima humanitarni karakter pa će se dio sredstava od kotizacija donirati Udruzi "Nismo same" za projekt "Nisi sama – ideš s nama" putem kojeg se osigurava besplatan taksi prijevoz ženama oboljelim od raka na kemoterapije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb Advent Run od prijašnjih godina nosi titulu najveće adventske utrke, a interes je i ove godine bio velik. U predbožićnom ugođaju, uz puno smijeha i zabave, na šestoj humanitarnoj utrci Zagreb Advent Run sudjelovalo je 2132 sudionika iz gotovo 30 država. 

Image
ZAGREB ADVENT RUN /

Vilenjaci, medenjaci, pokloni i Djeda Mrazovi protutnjat će zagrebačkim ulicama i to u dobre svrhe. Promet je preusmjeren

Image
ZAGREB ADVENT RUN /

Vilenjaci, medenjaci, pokloni i Djeda Mrazovi protutnjat će zagrebačkim ulicama i to u dobre svrhe. Promet je preusmjeren

Najbrži muški trkač na pet kilometara bio je Ivan Bulić, koji je istrčao tu trasu za 15,56 minuta, a u ženskoj konkurenciji pobijedila je Lucija Kopić s 18,51 minutom. Najbrže vrijeme na 10 kilometara s 37,25 minuta imao je Luka Špehar, a kod trkačica najbrža je bila Mirjana Šimek Bilić s vremenom od 38,54 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrka je omiljena brojnim trkačima, ali i humanitarcima jer osim što promovira fizičku aktivnost i brigu o zdravlju podržava i plemeniti cilj. Ovogodišnja utrka poslala je značajnu poruku hrabrim ženama oboljelim od raka da nisu same i pružila im podršku u njihovoj životnoj borbi.

"Neopisiv je osjećaj vidjeti sve te divne ljude koji su se okupili i trčali u znak podrške našoj udruzi, jednostavno kao da sanjate. Vjerujemo kako ćemo uz ova donacijska sredstva još više unaprijediti rad udruge i olakšati odlaske na kemoterapiju ženama čiji broj svakodnevno raste", rekla je Ivana Kalogjera Brkić, predsjednica Udruge Nismo same.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zagreb Advent Run postala je svojevrsna tradicija koja pruža odličnu atmosferu, a sinonim je za druženje s obitelji i prijateljima te pružanje pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Ponosni smo što već šestu godinu zaredom činimo nešto lijepu za našu zajednicu, a svakako nas veseli i velik broj sudionika koji uvijek dođu u najboljem raspoloženju i najveselijim kostimima", izjavio je Mario Petrović, predsjednik Uprave Millenium promocije i organizator utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo