UPALJENI ALARMI / Na Uskrs i do 30 stupnjeva, evo gdje je najtoplije. Ipak, pripremite se za grmljavinu i pljuskove

Image
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Pod DHMZ-ovim upozorenjima za ponedjeljak nalazi se cijela Hrvatska. Kvarner, Sjeverna, Srednja i Južna Dalmacija zbog opasnosti vjetra ponovno su pod narančastim alarmom

31.3.2024.
10:44
Zvonimir Barisin/PIXSELL
VOYO logo

"Djelomično sunčano i vjetrovito, uz povremeno više oblaka. Malo kiše može pasti uglavnom popodne na zapadu zemlje", stoji u uskršnjoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda. Dodaju da će najviša dnevna temperatura zraka biti između 19 i 24, a na sjeveru unutrašnjosti, osobito na istoku od 26 do 30 °C.

Prema mjerenjima u 9 sati, najviše temperatura zraka izmjerena je u Pločama te iznosi 20.4 °C. Najniža je na Zavižanu gdje je izmjereno 9.5 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

Blagdansku atmosferu mogao bi narušiti vjetar. Očekuje se umjeren jugozapadni i južni vjetar, koji će u gorju biti i jak. Na Jadranu bi moglo puhati jako i olujno jugo. Tako su za Kvarner, Sjevernu, Srednju i Južnu Dalmaciju izdana narančasta upozorenja. Označavaju da je"vrijeme opasno". Osječka, gospićka, kninska, riječka i dubrovačka regija "zažutile" su se zbog potencijalne opasnosti od vjetra.

Image
Foto: DHMZ

Pogoršanje već sutra

"Djelomice sunčano, vjetrovito i toplo. Sredinom dana naoblačenje i kiša, prvo na sjevernom Jadranu i Gorskom kotaru, a do noći gotovo svugdje. Mjestimice moguće nevrijeme, osobito duž obale", stoji u prognozi DHMZ-a za ponedjeljak. Također se očekuje jako i olujno jugo na Jadranu. Najviša dnevna temperatura na Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj od 18 do 23, drugdje između 25 i 30 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

Pod DHMZ-ovim upozorenjima za ponedjeljak nalazi se cijela Hrvatska. Kvarner, Sjeverna, Srednja i Južna Dalmacija zbog opasnosti vjetra ponovno su pod narančastim alarmom. Ostatak karte obojen je u žuto, a prati potencijalna opasnost od vjetra, ali i grmljavinskog nevremena u riječkoj, gospićkoj i kninskoj regiji.

Image
Foto: DHMZ

POGLEDAJTE VIDEO: Uskrs iznimno topao za ovaj dio godine, ali vjetar ipak ne posustaje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo